Your Cart

Hyökkäykset kristittyjä vastaan kasvussa Keski-Nigeriassa

Fulanien viimeisimmän hyökkäyksen jälkiä eteläisessä Kadunan osavaltiossa. Kuva: World Watch Monitor
Fulanien viimeisimmän hyökkäyksen jälkiä eteläisessä Kadunan osavaltiossa. Kuva: World Watch Monitor

Fulanipaimentolaisten hyökkäykset kristittyjä vastaan ovat kiihtyneet Keski-Nigerian Kadunan osavaltiossa. Viimeisimmässä hyökkäyksessä sunnuntaina 13. marraskuuta fulanit surmasivat 45 kristittyä.

Suurin osa surmansa saaneista oli naisia, lapsia ja vanhuksia, jotka eivät päässeet hyökkäystä pakoon. Noin 120 taloa poltettiin, mukaan lukien kahdeksan kotiseurakuntaa.

Fulanit hyökkäsivät yhteensä viiteen kylään Kauran paikallishallintoalueella. Samuel Adamu asuu Kitakumissa, yhdessä näistä kylistä, ja kertoo: ”He piirittivät ensin kylän ja alkoivat sitten ampua ympäriinsä ja heitellä räjähteitä koteihin. He olivat aseistautuneet ampuma-asein, veitsin, viidakkoveitsin ja räjähtein. He murhasivat raa’asti naisia, lapsia ja vanhuksia, jotka eivät päässeet pakoon”, hän kertoo.

Vain päivä ennen hyökkäystä fulanipaimentolaiset ja alueen alkuperäiset asukkaat Kaurassa olivat sopineet elävänsä rauhassa toistensa kanssa.

Samaru Katafissa pidetyssä rauhanseremoniassa oli mukana myös Kadunan kuvernööri Nasir El-Rufai, joka kiitti yhteisöjä ja vahvisti, että hänen hallintonsa on sitoutunut varmistamaan rauhan ihmisille ja omaisuudelle.

Lähde: World Watch Monitor

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print