Your Cart

Huolestuttavia uutisia Algeriasta

Algerialaisia uskovia salaa koolla.

Algerialaiset kristityt kertovat, että viime joulukuussa kristittyihin kohdistui lisääntyviä rajoituksia ja he pelkäävät, että ne ovat merkki siitä, että viranomaisilla on suunnitelma kristittyjä ja seurakuntia vastaan.

Kolme uskovaa pidätettiin Chlefissä, 200 kilometriä pääkaupungista Algiersista lounaaseen, joulukuun kolmannella viikolla. He olivat käymässä Tizi Ouzousta ja olivat sopineet tapaavansa erään henkilön paikallisessa kahvilassa. Poliisit tulivat paikalle ja löysivät heidän hallustaan kristillistä kirjallisuutta. Heidät vietiin poliisiasemalle, jossa santarmit kuulustelivat heitä pitkään. Kristittyjen vastaisuudesta tunnettu paikallinen sanomalehti uutisoi tilanteesta ”estettynä evankelioimisyrityksenä”. Lehti myös syytti valheellisesti kristittyjen pyrkineen humanitaarisen työn varjolla houkuttelemaan nuoria muslimeja kääntymään kristinuskoon antamalla heille rahaa ja matkoja. Uskovat vapautettiin, mutta heitä saattaa odottaa syytteet evankelioinnista.

Samalla viikolla Kabylien alueella, Bejaian provinssissa joukko kaupungin, uskontoministeriön, palokunnan, santarmin ja tiedustelupalvelun edustajia vieraili kahdessa kirkossa. Seurakunnille oli sanottu, että vierailujen syynä on tarkastaa, miten rakennuksissa noudatetaan turvallisuusmääräyksiä. Näissä kahdessa kirkossa järjestetään kahdeksan seurakunnan kokoontumisia. Tarkastuksen tuloksesta ei vielä ole tietoa.

Etelä-Algeriassa, Ouarglassa, seurakunta sain provinssin kuvernööriltä kirjeen rakennustarkastuksen jälkeen, jossa määrättiin seurakunta lopettamaan kaikki uskonnollinen toiminta. Seurakunnan johtajilta väitettiin puuttuvan lupa käyttää rakennusta uskonnolliseen tarkoitukseen ja rakennuksen rikkovan turvallisuusmääräyksiä. Heitä ohjattiin anomaan lupa uskontoministeriöstä ja sanottiin, että toiminta voi jatkua kolme kuukautta luvan saamisen jälkeen. Seurakunta on tähän mennessä toiminut kymmenen vuotta.

Marraskuussa Ain el-Turkin kaupungissa suljettiin seurakunta ja kristittyjen omistama kirjakauppa. Kabyliessa poliisit kävivät seurakunnan kurssikeskuksessa – toiminta määrättiin lopetettavaksi ja johtajia odottaa tutkinta tässä kuussa.

Kaikki edellä mainitut seurakunnat kuuluvat laillisesti rekisteröityyn Algerian evankelisten seurakuntien kattojärjestö EPAan. EPA kyseenalaistaa vierailuiden motiivit ja uskoo, että seurakunnat on suljettu ilman perusteltua syytä.

Algerian uskovat pyytävät rukoilemaan puolestaan.

Lähde: Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print