Your Cart

Evankeliumi etenee Laosissa, niin myös vastustus

Evankeliumi etenee Laosissa, vaikka usein hinta Kristuksen seuraamisesta on korkea. Yksi tällainen uskova on 17-vuotias Kaipo.

Kaipo oli paennut synnyinmaastaan Laosista sen jälkeen, kun hänen isänsä soitti poliisit pidättämään hänet kristityksi kääntymisen vuoksi. Hän löysi turvapaikan rajan toiselta puolelta, Thaimaasta, kristillistä työtä Laosiin tekevän järjestön luota.

Nuorukaisen isä, kylässään vaikutusvaltainen noitatohtori, oli heittänyt Kaipon ja kaiken mitä hän omisti ulos talosta saatuaan tietää, että Kaipo oli hylännyt heidän muinaiset rituaalinsa. Kaipo oli tullut uskoon kuunneltuaan hänelle sittemmin turvapaikan tarjonneen kristillisen järjestön radiolähetyksiä setänsä kanssa.

Thaimaan puolella hän oli useiden viikkojen ajan opiskellut Raamattua järjestön johtajan kanssa ja kysyi sitten, pitäisikö hänen palata kotiinsa.

”Kyllä voisit palata”, järjestön johtaja sanoi hänelle. ”Ja todistaa heille Jeesuksesta jälleen.”

Takaisin kotiin

Kaipo palasi kotiinsa ja sai setänsä avustuksella taivuteltua vanhempansa ja useita muita kuuntelemaan evankeliumin sanomaa, jota hänellä oli mukanaan MP3-soittimella. Kaipo ja hänen setänsä kertoivat myös omat todistuksensa, jonka jälkeen hänen vanhempansa ja 11 muuta henkilöä päättivät ryhtyä seuraamaan Kristusta.

”Sain puhelun Kaipon isältä, Palanilta”, järjestön johtaja kertoi. ”Hän oli niin innoissaan kertoessaan minulle, että hän oli ottanut Kristuksen vastaan.”

Kahden viikon kuluessa paikalliset viranomaiset vangitsivat Palanin. He sanoivat hänen vaimolleen ja muille, että häntä ei vapautettaisi ennen kuin vaimo ja muut kieltäisivät uskonsa Jeesukseen.

”Mutta kukaan heistä ei kieltänyt uskoaan, ei Palanikaan, vaikka he olivat olleet kristittyjä vasta alle kuukauden”, johtaja kertoo.

Evankeliumi etenee

Viranomaiset vapauttivat Palanin kuuden viikon kuluttua ja 45-vuotias seitsemän lapsen isä matkusti myös Thaimaahan opiskelemaan Raamattua järjestön johtajan avustuksella. Hän opiskeli yhdessä poikansa kanssa raamattukoulussa ja katui julkisesti sitä, miten oli Kaipoa kohdellut.

”En tiennyt, kuka Jeesus on. Tiesin vain mitä minulle oli sanottu, että tämä Jeesus-uskonto on vaarallista, etteivät viranomaiset tai muut ihmiset pidä siitä ja että se on amerikkalainen uskonto”, Palani muisteli. ”Pyydän anteeksi sitä mitä tein pojalleni.”

Toisessa kylässä kuusi perhettä karkotettiin kodeistaan ja he muuttivat toisaalle – tyypillinen tapa, jolla evankeliumi kasvattaa juuria Laosissa.

Palani on innokas johtamaan mahdollisimman monia Kristukselle, vaikka hänen poikansa ei voi enää palata kotikylään, sillä hänet pidätettäisiin.

He ovat kaksi kaikkiaan 730 henkilöstä, jotka äskettäin ovat päättäneet seurata Kristusta järjestön työn myötävaikutuksesta. Kotiseurakuntia perustetaan tiuhaan tahtiin moniin kyliin, kun laosilaiset uskoon tulleet toteuttavat Kristuksen kutsua tehdä opetuslapsia.

Suomen Marttyyrien Ääni on tukenut Kaipon kaltaisille laosilaisille uskoville tarkoitettua raamattukoulua. Muutaman koulun oppilaan todistukset voit katsoa tältä videolta (avautuu Youtubeen).

Lähde: Christian Aid Missions

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print