Your Cart

Etiopia – Hyökkäyksiä kyläseurakuntaa vastaan

Animisteiksi epäillyt henkilöt ovat äskettäin hyökänneet kolme kertaa 130 kilometriä Addis Abebasta länteen sijaitsevaa seurakuntaa vastaan.

Todistajien mukaan sunnuntaijumalanpalvelus oli käynnissä 30. elokuuta, kun nainen alkoi kirkua kirkon ulkopuolella. Uskovat ryntäsivät ulos katsomaan ja näkivät joukkion hakkaavan seurakuntaan kuuluvaa Alemia. Tilanne eteni pian kaaokseksi hyökkääjien ryhdyttyä pahoinpitelemään muitakin seurakuntalaisia ja rikkomaan tuoleja, ovia ja ikkunoita. Yksi seurakunnan perustajajäsenistä, 55-vuotias Godana, raahattiin kirkkoon, jossa hänet surmattiin viidakkoveitsillä. Häneltä jäi vaimo ja kahdeksan lasta. Yli 30 seurakuntalaista loukkaantui.

Poliisilla kesti yli tunnin saapua paikalle ja siihen mennessä hyökkääjät olivat jo lähteneet. Seurakunnan mukaan hyökkäys oli suunniteltu, sillä joukkiolla oli nimilista, jonka perusteella he yrittivät tunnistaa pastoreita ja evankelistoja. ”Jotkut ystävämme varoittivat meitä huhuista, joiden mukaan kimppuumme suunniteltiin hyökkäystä. Emme ottaneet niitä vakavasti. On tavallista, että ihmiset heittelevät meitä kivillä, mutta emme arvanneet, että pahempaa olisi tulossa”, kertoo eräs seurakunnan johtajista.

Kaksi päivää myöhemmin miesjoukko hyökkäsi seurakuntaan kuuluvan naisevankelistan, Dinken kimppuun. Hyökkääjät koputtivat aamuviideltä Dinken oveen, joka pahaa-aavistamatta avasi sen. Miehet raahasivat hänet ulos ja kuristivat häntä, kunnes hän menetti tajuntansa. Hyökkääjät luulivat tappaneensa naisen ja jättivät hänet läheiselle aukiolle. Dinken veli löysi hänet ja toimitti sairaalaan, jossa hän yhä toipuu vammoistaan.

Seurakunta ei järjestänyt kokouksia muutamaan viikkoon. Kun kokoukset jälleen alkoivat 27. syyskuuta, seurakuntalaisten kimppuun hyökättiin kepein ja viidakkoveitsin, kun he olivat palaamassa koteihinsa. Seurakuntaan kuuluvat nuoret saivat kuitenkin torjuttua hyökkäyksen.

– World Watch Monitor

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print