Your Cart

Etelä-Korean uskonnonvapaus uhattuna?

Kesäkuussa Korean Marttyyrien Ääni yritti lähettää raamattupalloja Pohjois-Koreaan, mutta vastassa oli poliisien järjestämä tiesulku.

Viime kuussa Pohjois-Korea vaati, että Etelä-Korea lopettaa kaikki rajan yli lähetettävät pallolähetykset. Kaksi viikkoa myöhemmin Etelä-Korea kielsi materiaalien lähettämisen Pohjois-Koreaan.

Etelä-Korean Marttyyrien Ääni on ainoa ryhmä, joka lähettää Pohjois-Koreaan Raamattuja – ei poliittisia lentolehtisiä – mutta sillä ei näytä olevan viranomaisille merkitystä.

”Viidentoista vuoden ajan meillä on ollut hyvin kunnioittava ja yhteistyötä tekevä suhde kaikkiin viranomaisiin: poliiseihin, armeijaan ja tiedustelupalveluun. Tänä vuonna se näyttää muuttuneen. Gyeonggin provinssin kuvernööri Lee on vaatinut minun välitöntä pidättämistäni, tuomitsemistani sekä karkottamistani”, Eric Foley Korean Marttyyrien Äänestä kertoo.

Korean Marttyyrien Ääneen kohdistuneiden valheellisten syytösten seurauksena poliisit ovat käynnistäneet tutkinnan Korean Marttyyrien Äänen asemasta yleishyödyllisenä yhdistyksenä. ”Meillä on pitkä historia taloudellisesta läpinäkyvyydestä, joten toivotimme tutkinnan tervetulleeksi ja toimitimme tutkijoille kaikki heidän pyytämänsä aineistot”, Foley kertoo.

”He kertoivat meille tutkineensa meitä etukäteen jo melko paljon, eivätkä he olleet huomanneet mitään syytä perua asemaamme yleishyödyllisenä yhdistyksenä.” Vaikka alku oli positiivinen, asia on kaikkea muuta kuin loppuun käsitelty. ”Olemme kuitenkin kiitollisia tähänastisesta”, Foley sanoo.

”Rikostutkinta on yhä kesken. Mikä mielenkiintoista, viranomaiset eivät ole olleet yhteydessä meihin sen tiimoilta. Kuulen siitä samalla tavalla kuin kaikki muutkin – tiedotusvälineiden kautta”, Foley toteaa.

Eric Foley on tänään vieraana ohjelmassamme TV7-kanavalla.

Koska Etelä-Korea on demokratia, se suojelee tiettyjä perusoikeuksia, esimerkiksi sananvapautta ja uskonnonvapautta. Nyt molempia ollaan sivuuttamassa Pohjois-Korean lepyttelyn nimissä, Foley sanoo. ”Nämä oikeudet on vaikea saavuttaa, mutta helppo menettää. Olemme nähneet sen tapahtuvan maassamme muutamassa viikossa.”

Epävarman tulevaisuuden edessä rukoile, että Herra kannattelee Korean Marttyyrien Äänen henkilökuntaa. Rukoile, että oikeus toteutuu. “Rukoile, että toimimme Herran Jeesuksen tahdon mukaisesti näinä päivinä. Rukoilemme myös jatkuvasti mahdollisuuksia toimittaa Raamattuja Pohjois-Koreaan”, Foley sanoo. ”Kyse ei ole ainoastaan pallolähetyksistä – kyse on laillisesta oikeudesta tehdä evankeliointityötä ilman viranomaisten asiaan puuttumista.”

Lähteet: Korean Marttyyrien Ääni, Mission Network News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print