Egyptissä alasti riisutun kristityn naisen tapaus uudelleen käsittelyyn

Souad Thabet ja koptipiispa Makarius. Kuva: Watani

Tammikuussa Egyptissä kumottiin syytteet kolmea miestä vastaan, jotka olivat riisuneet alasti 70-vuotiaan koptikristityn Souad Thabetin ja pahoinpidelleet häntä.

Thabetin poikaa syytettiin suhteesta naimisissa olevan, mutta miehestään erossa asuvan musliminaisen kanssa. Molemmat osapuolet kiistävät suhteen. Naisen aviomies yllytti joukon hyökkäämään kristittyjä vastaan. Seuranneessa mellakoinnissa poltettiin seitsemän koptien omistamaa taloa. Presidentti Sisi pyysi tapahtunutta anteeksi ja määräsi armeijan rakentamaan talot uudelleen.

Oikeus kumosi syytteet tammikuussa vedoten todisteiden puuttumiseen, vaikka Souad Thabet oli itse nimennyt tekijät ja tapauksella oli runsaasti silminnäkijöitä.

Helmikuun 15. päivä oikeus hyväksyi Thabetin valituksen syytteiden hylkäämisestä. Hänen asianajajansa oli vaatinut syytteiden nostamista uudelleen, sillä todistajat oli uhkailemalla saatu perumaan lausuntonsa. Souad Thabetin asianajaja Sameh Ashour kiitti oikeuden päätöstä, joka ei ainoastaan myöntynyt rouva Thabetin vaatimukseen, että tapauksen tutkinta avataan uudelleen, vaan määräsi sen suoraan oikeudessa käsiteltäväksi.

Lähde: Watani International

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print