Egyptin kristittyjen kesätapahtumat pyydetty perumaan

Kuva: Bakar_88 via Visualhunt.com

Egyptin turvallisuusviranomaiset ovat pyytäneet kristittyjä perumaan kaikki kirkkorakennustensa ulkopuolella pidettäviksi suunnitellut kesätapahtumat, myös retket, ainakin heinäkuun loppuun saakka.

Koptiortodoksikirkon, katolisen piispojen konferenssin ja Egyptin protestanttisten seurakuntien edustajat ovat viime viikolla vahvistaneet, että seurakunnat noudattavat pyyntöä. Turvallisuusviranomaiset ovat kertoneet seurakunnille, että he ovat saaneet tietoja äärimuslimien suunnitelmista iskeä kristittyjä, armeijaa ja poliisia vastaan.

Muutama päivä sen jälkeen, kun seurakunnat ilmoittivat peruvansa kaikki ulkoilmatapahtumansa, kirkon vartijan kimppuun hyökättiin Aleksandriassa. Heinäkuun 15. päivänä vartija, Mina Fouad Zakhary, pysäytti nuoren miehen, joka yritti päästä pyhän Markuksen ja pyhän Pietarin kirkkoon ja kysyi tältä, miksi hän halusi mennä sisälle. Nuori mies otti laukustaan partaterän ja viilsi sillä vartijan kaulaa. Lähellä olleet muut vartijat tulivat apuun ja kukistivat hänet. Vartija selviytyi hyökkäyksestä.

Viimeisen kahdeksan kuukauden aikana yli 100 koptikristittyä on menettänyt henkensä iskuissa heitä vastaan.

Egyptin kristityt pyytävät esirukouksia turvallisuutensa puolesta.

Lähde: Middle East Concern

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print