Your Cart

Egyptiläisen Esterin tarina – Osa 2

Esterin tarinan ensimmäisessä osassa kerrottiin, kuinka Koraanin tutkiminen johti hartaaseen muslimiperheeseen syntyneen Esterin Jeesuksen seuraajaksi ja islamista kääntyneiden seurakuntaan.

Esteriä opetettiin seurakunnassa kaksi vuotta, jonka jälkeen ryhmän johtajat rohkaisivat häntä liittymään evankeliointitiimiinsä. Siellä Esterin sydämeen syttyi palo tehdä lähetystyötä.

Ester oli jo alkanut evankelioida kaduilla, mutta hän tunsi Jumalan kutsuvan itseään muihin maihin, erityisesti Mauritaniaan. Pian hänelle tarjoutui mahdollisuus matkustaa Turkkiin, jossa hän evankelioi kahden viikon ajan.

Kotiin palattuaan hän jatkoi evankeliointiaan, mutta hänet ja muut evankeliointiryhmään kuuluvat pidätettiin kadulta.

Pidätys ja ankara varoitus

”Minua kuulustellut tiedusteluviranomainen tiesi minusta kaiken – senkin, että olin käynyt Turkissa evankelioimassa. Hän määräsi minut lopettamaan.”

Ennen kuin päästi Esterin vapaaksi, viranomainen sanoi: ”Jos kuulen sinun evankelioivan edelleen, tiedän, miten tehdä elämästäsi vaikeaa. Minä rankaisen sinua.”

Ester jatkoi työtään uhkauksesta huolimatta, ja alkoi suunnitella evankeliointimatkaa Mauritaniaan.

Lähtöpäivänä hänet kuitenkin pidätettiin lentokentällä. Sama tiedusteluviranomainen kuulusteli häntä jälleen, ja Ester myönsi olevansa matkalla evankelioimaan. Viranomainen varoitti häntä jälleen ja uhkasi jopa Esterin äitiä.

Kului useita kuukausia, ja Ester suunnitteli uutta matkaa – tällä kertaa suunnitelmana oli viettää vuosi Tunisiassa kertomassa evankeliumia.

Lähtöaamuna hänet pidätettiin taas lentokentällä. Tällä kertaa häntä pidettiin maanalaisessa huoneessa kolmen päivän ajan.

Sama tiedusteluviranomainen tuli kuulustelemaan häntä.

”Hän oli vihainen ja aggressiivinen ja antoi minun odottaa koko päivän. Hän sanoi täyttävänsä sydämeni pelolla, mutta Herra oli luvannut minulle, että kukaan ei koskisi minuun.”

Viranomainen soitti kovaan ääneen nauhoitetta, jossa miehiä ja naisia kidutettiin. Hän sanoi, että hekin olivat entisiä muslimeja.

Jumalan lupaus

Viranomainen avasi Raamatun ja sanoi: ”Tiedän Jeesuksen käskeneen mennä kaikkeen maailmaan, mutta minä en anna sinun mennä. Seuraan sinua, minne ikinä menetkin.”

Ester lähetettiin kotiin ankaran varoituksen kera, että niin kauan kuin tämä viranomainen olisi työssään, Esterin ei koskaan sallittaisi matkustaa. Esterin täytti niin suuri pelko, että hän romahti.

Seuraavien kuukausien aikana kidutusten äänet piinasivat häntä. Hän ei kyennyt nukkumaan kokonaiseen kuukauteen, ja hän tarvitsi lääkärin apua toipumiseensa.

Kolme kuukautta kestäneen terapian jälkeen Ester pääsi irti pelosta ja Jumala lupasi hänelle, ettei hän enää koskaan joutuisi tuohon paikkaan.

Äskettäin Ester on kuitenkin jättäytynyt pois evankeliointitiimistä.

”Sydämeni särkyi kansojen tähden”, hän sanoi, ”mutta en voi matkustaa, joten en pysty enää olemaan mukana.”

Ester todistaa silti edelleen uskostaan, ja vuosi sitten hän johdatti äitinsä Kristukselle. Hän myös toivoo, että jonain päivänä hän voisi matkustaa taas.

”Tiedän, että Herra sallii minun palvella toisessa maassa, ehkä jopa Mauritaniassa.”

Kansainväliset Marttyyrien Ääni -toimistot tukevat yhä tätä Esterin opetuslapseutusryhmää, ja muita sen kaltaisia ryhmiä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print