Your Cart

Egypti – Uskovaa hakataan vankilassa

Bishoy Armia Boulousin vankeus jatkuu. Kuva: Morning Star News

Egyptin vankilaviranomaiset hakkaavat tunnettua islamista kristinuskoon kääntynyttä Bishoy Armia Boulousia, joka aiemmin tunnettiin nimellä Mohammed Hegazy. Häntä myös vedetään pitkin vankilan betonilattiaa, kertoi hänen asianajajansa.

Boulous on yhä Toran vankilassa, vaikka hänelle langetettu vuoden mittainen tuomio kristittyihin kohdistuneiden mellakoiden kuvaamisesta päättyi joulukuussa. Asianajaja Karam Ghobrielin mukaan Boulousia pahoinpidellään useita kertoja viikossa. Vankilaviranomaiset ovat myös ajelleet hänen hiuksensa – rangaistus, joka yleensä on varattu väkivaltarikollisille.

Asianajaja arvelee, että pahoinpitelyt on määrätty vankilan ulkopuolelta ja niiden tarkoitus on murtaa Boulous ja saada hänet kieltämään uskonsa. Ghobriel laati virallisen valituksen toukokuussa Egyptin yleiselle syyttäjälle, Hasham Barakatille vastineena pahoinpitelyihin ja muihin väärinkäytöksiin. ”Syytetyn tuomio päättyi joulukuussa 2014 ja nyt häntä pidetään vankilassa laittomasti”, valituksessa kirjoitetaan. ”Sen lisäksi virkailija Ahmed Fauzy hakkaa häntä säännöllisesti ja raahaa pitkin vankilan lattioita Toran vankilassa.”

– Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print