Your Cart

Egypti: Opiskelijoille maksimituomio islamin loukkaamisesta

videoKolme teini-ikäistä koptikristittyä, Muler Atef Daoud, Bassem Amgad Hanna ja Albert Ashraf on tuomittu viideksi vuodeksi vankilaan ja alaikäinen Clinton Magdi Youssef ennalta määräämättömäksi ajaksi nuorisovankilaan sen jälkeen, kun heidät tuomittiin jumalanpilkasta, islamin loukkaamisesta ja ihmisryhmien välisen eripuran lietsomisesta torstaina 25. helmikuuta.

Pojat ja heidän opettajansa pidätettiin huhtikuussa 2015 sen jälkeen, kun he olivat tehneet videon, jolla parodioitiin ISISin Libyassa tekemiä egyptiläisten mestauksia. Pojat vapautuivat takuita vastaan 90 päivää myöhemmin. Videolla nuoret teeskentelivät rukoilevansa, yksi heistä oli polvillaan ja toinen esitti mestaavansa hänet. Poikien opettaja Gad Youssef Younan kuvasi videon ja hänet tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen 27.12.2015. Videosta tuli julkinen sen jälkeen, kun opettaja hukkasi puhelimensa muistikortin.

Viiden vuoden tuomiot ovat ankarin mahdollinen tuomio näistä syytteistä. Minyan provinssista al-Nasriyan kylästä kotoisin olevat pojat eivät olleet paikalla oikeudenkäynnissä, mutta oletetaan, että heidät tullaan nyt pidättämään. Poikien asianajaja aikoo valittaa tuomiosta. Asianajaja ja ihmisoikeusaktivistit ovat järkyttyneitä tuomiosta, rangaistuksen oletettiin olevan sakkorangaistus.

Oikeudenkäynneissä ei esitetty kyseistä videota. Asianajaja onkin huolissaan, että oikeus teki päätöksensä perustuen poliisiraportteihin ja paikallisyhteisössä kiertäneisiin spekulaatioihin, joiden mukaan pojat pilkkasivat islamilaista rukoustapaa.

Middle East Concern, Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print