Your Cart

Egypti – Kristityt tarvitsevat tukeamme!

Man praying in churchEgyptin jatkuvasti kutistuva kristittyjen joukko pyytää erityisesti Euroopan kristittyjä tuekseen. Tukea tarvitaan, jotta kristittyjen exodus pois maasta saataisiin pysäytettyä.

Perustuslain muutoksesta huolimatta uskonnonvapaus on yhä Egyptin kristittyjen ulottumattomissa. Kristittyihin kohdistuu edelleen hyökkäyksiä, heitä ajetaan pois kotoaan ja parhaillaan Medhat Ishak on syytettynä uskonnon loukkaamisesta tarjottuaan Raamattua kristityksi luulemalleen miehelle.

Egyptin kristityt muodostavat tällä hetkellä Lähi-idän suurimman kristittyjen yhteisön.

”Monet perheet ja koulutetut ihmiset seurakunnasta ovat lähteneet, pakoon lastensa epävarmaa tulevaisuutta, erityisesti kun kirkkoja poltettiin ja kristittyjä tapettiin vuonna 2013. Olemme menettäneet monia hyviä johtajia, jotka ovat paenneet Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Eurooppaan. Se on jättänyt jälkensä työhömme, yhteisöömme ja kykyihimme johtaa kristillistä yhteisöä,” kertoo Egyptin evankelisen yhteisön entinen pääsihteeri Fouad Youssef.

Youssefin mukaan Egyptin kristittyjen kohtalo vaikuttaa Euroopan vapauteen tulevaisuudessa. ”Egyptin seurakunnalla on vastassaan fanaatikkoja. Me olemme etulinjan puolustus. Emme puolusta ainoastaan itseämme, puolustamme koko maailmaa. Millä tavoin tuettekaan Egyptin ja arabimaailman kristittyjä, tuette samalla itseänne.”

Voit allekirjoittaa Marttyyrien Ääni UK:n (Release International) laatiman vetoomuksen Egyptin kristittyjen puolesta klikkaamalla tätä linkkiä  . Vetoomuksessa vaaditaan viranomaisia takaamaan kristityille ja muille vähemmistöille perustuslaissa määritelty suoja.

– Release International, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print