Your Cart

Egypti – Kovat ehdot kirkon jälleenrakennukselle

Aiemmissa väkivaltaisuuksissa poltettu kirkko.

Samaloutin kylän kristityt kokivat iloisen yllätyksen, kun viranomaiset myönsivät heille luvan jälleenrakentaa kirkon, joka oli aiemmin tuhottu. Tällaisten lupien saaminen on Egyptissä harvinaista.

Kirkon rakentamisen käynnistyttyä kylän äärimuslimit ryhtyivät mellakoimaan ja uhkailivat väkivallalla, jos rakentamista ei lopeteta. Samaloutin poliisi järjesti yhteisen tapaamisen seurakunnan johtajille ja yli 100 muslimille. Poliisit yrittivät suostutella vihaisen joukon sallimaan kirkon rakentamisen, mutta tuloksetta. Äärimuslimit järjestivät mielenosoituksen, jonka yhteydessä kristittyjen koteja heiteltiin kivillä.

Lopulta poliisi sai neuvoteltua äärimuslimien kanssa sopimuksen, jonka ehtoja noudattamalla kirkon saisi rakentaa. Ehtojen mukaan kirkko saa olla vain 400 neliömetrin suuruinen, siinä ei saa olla kellotapulia, kelloja, ristiä tai muutakaan mistä rakennuksen voisi tunnistaa kirkoksi. Kirkon on oltava yksikerroksinen. Sisäänkäynti ei saa olla päätielle päin, vaan sisään on mentävä sivukadun puolelta. Muslimeilla on oltava edustaja valvomassa, kun kirkon perustukset valetaan sen varmistamiseksi, että perustukset valetaan vain yksikerroksiselle rakennukselle. Lopuksi säädettiin, että jos kirkko tuhoutuu mistä tahansa syystä, sitä ei saa rakentaa uudelleen. Kristittyjen on rekisteröitävä säännöt, jotta he eivät voi myöhemmin yrittää neuvotella niitä uudelleen.

– Open Doors USA

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print