Your Cart

Early Rain -seurakunta Kiinassa: Neljä lasta viety kuulusteltaviksi

Kiinan viranomaiset jatkavat yhä Early Rain -seurakuntaan kuuluvien häirintää vuosi sen jälkeen, kun yli sata seurakuntalaista pidätettiin. Seurakunnan pastori Wang Yi on ollut siitä asti pidätettynä, ja oikeudenkäynnin häntä vastaan odotetaan alkavan pian.

Neljä Early Rain -seurakuntaan kuuluvien vanhempien lasta oli valmistautumassa kotikoulupäivään opettajansa kotona joulukuun 11. päivänä, noin kello yhdeksältä aamulla. Paikalle tuli yli kymmenen siviiliasuista poliisia, jotka ottivat lapset mukaansa kuulusteltaviksi. Chen-niminen opettaja ja lapset vietiin Chadianzin poliisiasemalle. Pian sinne saapumisen jälkeen Chen laitettiin käsirautoihin ja erotettiin lapsista.

Lapsia kiellettiin ottamasta yhteyttä vanhempiinsa tai heidän puhelimensa takavarikoitaisiin. Heidät määrättiin kirjoittamaan osoitteensa, oma ja vanhempiensa puhelinnumerot, sekä antamaan sormenjälkensä. Kiellosta huolimatta lapset lähettivät vanhemmilleen viestin, jossa kertoivat laittomasta pidätyksestään.

Zheng-niminen isä sai tietää pidätyksestä kello yhdeltä iltapäivällä, ja hän päätti soittaa poliisille. Poliisit reagoivat yhteydenottoon kysymällä, miksi hänen lapsensa ei ollut koulussa sillä hetkellä, vaan oli pidätetty opettajan kotoa. Paikallisesta opetusvirastosta soitettiin myös hänelle ja väitettiin, että oli laitonta olla lähettämättä lasta julkiseen kouluun.

Noin 10-vuotiaille lapsille ei annettu syötävää kuusi tuntia kestäneen pidätyksen aikana. Heidän opettajansa päästettiin kotiinsa vasta kello yhdeksältä illalla.

Vaikka kyse on vasta lapsista tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun he olivat pidätettyinä. Nelikon jäsenet ovat olleet pidätettyinä kahdesta neljään kertaan aiemmin.

Nuoresta iästään huolimatta lapset toimivat hyvin viisaasti ja rohkeasti pidätyksensä aikana. Heitä ei pelottanut sillä he tiesivät, että sen enempää he itse kuin heidän vanhempansakaan eivät olleet tehneet mitään väärää. He ymmärsivät tulleensa pidätetyiksi uskonsa ja kotikoulussa opiskelemisen vuoksi. He käyttivät myös tilaisuuden hyväkseen ja kertoivat poliiseille uskostaan.

”Pyhäkoulu paketissa” -joulukampanjamme myötä voimme tarjota kiinalaisille uskoville vanhemmille välineet opettaa lapsiaan ja kasvattaa heidät vahvoiksi uskossaan niin, että näiden nyt pidätettyjen lasten lailla hekin ovat varustettuja mahdollisesti edessään olevia vaikeuksia varten.

Lähteet: China Aid, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print