Your Cart

Burma – Buddhalaisia rakennuksia kirkon tontille

Buddhalainen rakennelma baptistiseurakunnan tontilla Hpa-Anissa. Kuva: Saw Black Karen, Facebook
Buddhalainen rakennelma baptistiseurakunnan tontilla Hpa-Anissa. Kuva: Saw Black Karen, Facebook

Vaikutusvaltainen buddhalaismunkki on rakennuttanut buddhalaisia rakennelmia baptistiseurakunnan tontille.

Karenien osavaltion pääkaupungin Hpa-Aninin karenikristityt ovat protestoineet buddhalaisen pagodan ja stupan – buddhalaisia reliikkejä sisältävä rakennelma – rakentamista vastaan töiden alettua elokuussa. Myaing Kyee Ngu Sayadaw, vaikutusvaltainen buddhalainen munkki ja Democratic Karen Buddhist Army (DKBA) –järjestön perustaja on johtanut rakennustöitä.

”Stupa ja pagoda ovat lähes valmiita – munkki ei kuunnellut kristillistä yhteisöä”, karenikristitty nainen Nang Khin Htwe Myint kertoo. ”On täysin sopimatonta rakentaa uskonnollisia buddhalaisia rakennelmia kristittyjen maalle.”

Alueen kareni-buddhalainen yhteisö ei tukenut munkin kiistanalaista päätöstä. Paikalliset kristilliset johtajat ja baptistikirkon edustajat vaativat tuloksetta munkkia lopettamaan rakentamisen. ”Hän käytti vaikutusvaltaansa hyväkseen”, Nang sanoo.

Kristityt johtajat kantelivat asiasta Soe Winille, Burman uskontoasioiden ministerille, joka lupasi ratkaista kiistan, mutta edistystä ei ole tapahtunut. Baptistiseurakunta on toiminut tontilla vuodesta 1919 asti.

Seurakunnan johtaja kertoo, että seurakunta ei ole pystynyt kokoontumaan stupan valmistumisen jälkeen, sillä munkit toistavat buddhalaisia jakeita kovaäänisten avulla jatkuvasti. Seurakunnan johtaja pyysi heitä pienentämään äänenvoimakkuutta tunniksi kerran viikossa, jolloin baptistiseurakunta kokoontuu, mutta he kieltäytyivät.

Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print