Your Cart

Benin: Perhe hylkäsi uskoon tulleen nuoren naisen

Divine, 22, ajettiin ulos kodistaan, kun hän ei suostunut kieltämään uskoaan Kristukseen.

Divine tuli uskoon 16-vuotiaana, kun etulinjan evankelista saapui hänen kotikyläänsä kertomaan evankeliumin.

Perhe yritti painostaa häntä kieltämään uuden uskonsa ja palaamaan perheen perinteiseen luonnonuskoon. He hakkasivat häntä eivätkä antaneet hänelle ruokaa.

Divine ei silti suostunut kieltämään uskoaan, joten perhe heitti hänet ulos kotoa. ”Kun en suostunut luopumaan Kristuksesta ja palaamaan palvomaan perinteisiä jumalia perheeni sanoi, etten enää ollut osa perhettä, ja he käskivät minun etsiä itselleni uusi asuinpaikka”, hän kertoo.

Divine soitti etulinjan evankelistalle, jolta hän oli kuullut evankeliumin, ja evankelista vaimoineen kutsui hänet luokseen. He auttoivat myös hänen opiskelukustannuksissaan ja ostivat hänelle uuden ompelukoneen, jolla hän pystyi hankkimaan itselleen tuloja.

Vaikka hän oli menettänyt perheensä ja kotinsa, Divine ei kadu Kristuksen seuraamista. ”En voinut luopua Jeesuksesta, sillä Hän on minun Herrani ja antoi minulle uuden elämän”, hän kertoo. ”Ensisijainen rukousaiheeni on, että perheeni tulisi tuntemaan Kristuksen ja että minä saisin olla se, joka johdattaa heidät Hänen luokseen.”

Divinen tavoin monet kristityt Beninissä kohtaavat vainoa heiltä, jotka harjoittavat perinteisiä uskontoja ja uskovat kristittyjen olemassaolon pilaavan heidän uskonnolliset rituaalinsa. ”Saatanalliset rituaalit ja uhrit ovat Beninissä tavanomaisia”, etulinjan evankelista kertoo. ”Kylien edustalla on epäjumalankuvia, joiden edessä suoritetaan uhrimenoja. ’Noitatohtori’ ja kylien johtajat kieltävät usein kristittyjä kokoontumasta tai rukoilemasta tiettyinä päivinä, sillä se sotkee heidän seremoniansa.”

Äskettäin eräässä kylässä kyläläiset hyökkäsivät kristittyjen kimppuun, jotka olivat rukoilemassa eräässä kodissa samaan aikaan, kun kylässä suoritettiin perinteisiä seremonioita. Kuusi kotia tuhottiin, yksi henkilö sai surmansa, ja monet muut loukkaantuivat. ”Se on hengellisesti pimeää aluetta”, etulinjan työntekijä kertoo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print