Your Cart

Bangladesh – Avustustyöntekijä ammuttu

Internetissä julkaistussa lausunnossa ISISiksi esittäytyvä ryhmä kertoo terroristijärjestön ”turvallisuusyksikön” seuranneen Alankomaista käsin toimivan Church Coordinating Committee (ICCO) –järjestön työntekijää Cesare Tavellaa ja ampuneen sitten hänet ”vaimennetuilla aseilla”. Bangladeshin viranomaiset eivät ole pystyneet vahvistamaan tekoa ISISin tekemäksi. Jos tieto pitää paikkansa, kyseessä on ensimmäinen kerta, kun ISIS iskee Bangladeshissa.

Tavellan kerrotaan olleen iltahölkällään, kun moottoripyörällä liikkuneet miehet saavuttivat hänet ja ampuivat häntä kolme kertaa takaapäin. Tavellalla oli 20 vuoden kokemus kehitysyhteistyöstä ja hän oli saapunut Bangladeshiin toukokuussa johtamaan ICCO:n elintarvike- ja taloudellisen kehityksen ohjelmia. Hyökkääjät eivät vieneet Tavellalta mitään omaisuutta, joten poliisit pitävät murhaa ennalta suunniteltuna.

Internetissä julkaistussa lausunnossa ISIS kertoo, että lisää iskuja olisi tulossa ja että ”ristiretkeläisten liittouma” ei olisi turvassa, edes muslimien kodeissa. Tapahtuneen johdosta länsimaiset suurlähetystöt ovat nostaneet hälytystasoaan Dhakassa ja rajoittaneet liikkumista.

– Morning Star News, Reuters

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print