Your Cart

Autopommi räjähti kirkon edessä Syyriassa

Koillis-Syyrian Qamishlin kaupungissa räjähti torstaina 11. heinäkuuta autopommi ortodoksisen Neitsyt Marian kirkon edessä. Iskussa haavoittui 11 ihmistä, ja kirkko sekä läheiset rakennukset kärsivät vahinkoja. Isis on ilmoittanut olleensa iskun takana.

Autopommi räjähti enimmäkseen kristittyjen asuttamassa al-Wustan kaupunginosassa kello kuudelta illalla. Kirkossa pidetään päivittäin puoli kuudelta rukoushetki ja paikalliset uskovat, että isku oli ajoitettu sitä silmällä pitäen. ”Onneksi seurakuntalaiset olivat vielä sisällä kirkossa. Jos pommi olisi räjähtänyt hetkeä myöhemmin, siitä olisi seurannut verilöyly”, paikallinen asukas kertoo.

”Tämän takia emme uskalla toivoa tulevaisuudestamme Syyriassa. Aina kun löydämme toivon aiheen, jotain tällaista tapahtuu. Tämä pommi-isku muistuttaa meitä, että emme koskaan tule olemaan täällä turvassa.”

Qamishlin kaupungin ovat perustaneet assyrialaiskristityt, jotka pakenivat vuoden 1915 assyrialaisten kansanmurhaa, ja sitä on pidetty Syyrian kristillisenä keskipisteenä. Ennen vuonna 2011 alkanutta sisällissotaa Qamishlissa arvioitiin asuvan noin 25.000 assyrialaiskristittyä. Nyt heitä on kaupungissa enää alle puolet tästä.

Lähteet: Assyrian Policy Institute, SANA, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print