Your Cart

Asia Bibin tytär: ”Päästäkää äitini lähtemään!”

Asia Bibin mies ja tyttäret muutama vuosi hänen vangitsemisensa jälkeen.

Tammikuun 29. päivä Pakistanin korkein oikeus kuuli valituksen, joka oli jätetty Asia Bibin tuomion kumoamisen johdosta. Oikeus pysyi aiemmassa kannassaan: Asia Bibi ei ole syyllistynyt jumalanpilkkaan. Mutta sen sijaan, että Asia Bibi ja hänen miehensä olisi päästetty lähtemään tytärtensä luo, jotka olivat jo aiemmin saaneet turvapaikan Kanadasta, heidät siirrettiin toiseen kaupunkiin uuteen turvataloon.

Asia Bibi ja hänen miehensä ovat kyseisessä turvatalossa edelleen. Syistä on esitetty erilaisia arvioita. Joidenkin tahojen mukaan Asia Bibiä painostetaan olemaan puhumatta pahaa Pakistanista, kun hänet lopulta päästetään lähtemään. Toiset puolestaan sanovat, että viranomaiset odottavat kohun hänen ympärillään laantuvan, jotta hänet saadaan turvallisesti pois maasta. On myös sanottu, että turvapaikkaan liittyvät paperityöt eivät olisi vielä valmiit, ja viivästys johtuisi siitä.

Olipa syy mikä tahansa, Asia Bibin tyttäret – 21-vuotias Esha ja 18-vuotias Eisham – eivät ole saaneet halata äitiään yhdeksään vuoteen.

The Mail -lehdelle sunnuntaina 10. maaliskuuta puhunut Eisham vetoaa Pakistanin pääministeriin Imran Khaniin ja pyytää häntä päästämään äitinsä lähtemään. ”Haluaisin pyytää häntä ajattelemaan meitä ja vapauttamaan äitini”, Eisham vetosi.

”Kaipaan äitiä niin kovasti. Ajattelen häntä jatkuvasti ja puhun hänelle usein puhelimessa. Sanon hänelle: ’Luota Jumalaan, sillä jos Jumala sai sinut vapaaksi vankilasta, hän voi vapauttaa sinut sieltä, missä nyt olet’”, Eisham kertoi.

Eisham on viimeksi nähnyt äitinsä lokakuussa vankilan kaltereiden takaa. ”Pystyin koskettamaan ja suutelemaan hänen käsiään, mutta en voinut halata häntä”, Eisham muistelee. ”Kun hän tulee, halaan ja suutelen häntä. Siitä päivästä, jolloin äitini saapuu, tulee hyvin erityinen päivä, ja minä tiedän olevani hyvin onnellinen ja kiittäväni ennen kaikkea Jumalaa.”

Perhe pelkää, että mitä kauemmin Asia Bibi joutuu olemaan Pakistanissa, sitä suuremmaksi kasvaa uhka häneen kohdistuvasta hyökkäyksestä. ”Tällä hetkellä häntä vartioidaan, mutta ongelmia voi tulla hetkenä minä hyvänsä, milloin vain, ja se voi käydä hyvin nopeasti”, Eisham pelkää.

Lähteet: The Mail, The Times, Premier

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print