Your Cart

Asia Bibi ei vieläkään vapaa

PÄIVITYS 8.11. Torstaina 8.11. useat lähteet kertovat, että Asia Bibi on vapautettu vankilasta! Ulkoministeriön tiedottajan, tri Muhammad Faisalin mukaan: ”Hän on turvallisessa paikassa Pakistanissa.” Vankilasta hänet vietiin lentokoneeseen, jonka määränpäätä ei ole kerrottu. Toistaiseksi ei myöskään tiedetä, onko hänen perheensä hänen kanssaan.
(Lähteet: The Guardian, BBC, Geo.tv, Associated Press)

On kulunut viikko siitä, kun Pakistanin korkein oikeus kumosi Asia Bibin kuolemantuomion ja määräsi hänet vapautettavaksi, mutta Asia Bibi ei vieläkään ole vapaa.

Kuten oli arvattavissa, äärimuslimit ryhtyivät TLP-puolueen johdolla mellakoimaan ja saivat koko maan seisahduksiin. Mielenosoittajat vaativat Asia Bibin, hänen asianajajansa ja korkeimman oikeuden tuomareiden surmaamista. Mielenosoittajat rauhoittaakseen Pakistanin hallitus teki heidän kanssaan sopimuksen: he saavat jättää korkeimmalle oikeudelle valituksen päätöksestä. On myös uutisoitu, että mellakoiden yhteydessä pidätettyjä ei syytettäisi mistään ja että Asia Bibi asetettaisiin maastapoistumiskieltoon, mutta Pakistanin sisäministerin Shehryar Afridin keskiviikkona 7. marraskuuta Voice of Americalle antaman haastattelun mukaan nämä tiedot eivät pitäisi paikkaansa.

Hän vakuuttaa, että hallitus toimii korkeimman oikeuden päätöksen mukaisesti, eikä siten voi asettaa Asia Bibiä maastapoistumiskieltoon, ellei korkein oikeus niin määrää. Sisäministeri sanoo myös, että mellakoissa rikoksiin syyllistyneitä tullaan rankaisemaan lakien mukaan.

Asia Bibi on mitä ilmeisimmin edelleen samassa vankilassa, jossa hän on ollut tähän saakka. Vankila on kuitenkin muutettu eräänlaiseksi ”turvataloksi” hänelle ja armeija on yhdessä tiedustelupalvelun kanssa ottanut sen johtoonsa.

Asia Bibin asianajaja Saif ul-Malook joutui viikonlopun aikana lähtemään Pakistanista häneen kohdistuneiden tappouhkausten vuoksi. Hän sanoo, että ei olisi itse halunnut lähteä, mutta Pakistanissa olevat YK:n edustajat painostivat hänet lähtemään. Hän lensi Alankomaihin, josta hän on hakenut turvapaikkaa. Hän aikoo silti edelleen edustaa Asia Bibiä oikeudessa, jos on tarpeen.

Jos korkein oikeus ottaa päätöksestä tehdyn valituksen käsittelyynsä, sen käsittelevät kokonaan uudet tuomarit. Asianajaja Saif ul-Malook on toiveikas, ettei korkein oikeus ryhdy uudelleenkäsittelyyn, sillä valituksessa ei tuotu ilmi mitään uutta.

Asia Bibin aviomies Ashiq Masih sekä perhettä edustava Joseph Nadeem ovat vedonneet erityisesti Iso-Britanniaan, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan, että heille myönnettäisiin turvapaikka. Tähän mennessä Ranskan ja Espanjan kerrotaan tarjonneen heille turvapaikkaa. Viimeisimpien uutisten mukaan Italia yhdessä muiden länsimaiden kanssa tekee töitä Asia Bibin ja hänen perheensä siirtämiseksi pois Pakistanista.

Lähteet: CNN, BBC, Business Standard, Geo.tv, Deutsche Welle, Morning Star News, Evangelical Focus

Rukoile edelleen Asia Bibin, hänen perheensä ja Pakistanin kristittyjen turvallisuuden puolesta.
Rukoile, että Asia Bibi vapautuisi pian ja perhe pääsisi pois Pakistanista, turvalliseen maahan.

Pdf-versio rukousaiheista löytyy tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print