Your Cart

Araj ja Kristuksen seuraamisen hinta Egyptissä

Araj oli 16-vuotias ja asui vanhempiensa ja kolmen siskonsa kanssa Ylä-Egyptissä. Hänen vanhempiensa avioliitto ei ollut onnellinen. He riitelivät usein ja päätyivät lopulta eroamaan.

Arajin äiti, Malli, muutti toiselle seudulle neljän tyttärensä kanssa. Malli ei saanut hänelle lain mukaan kuuluvaa elatustukea entiseltä mieheltään, mutta koska tämä oli poliisi, Malli ei mahtanut tilanteelle mitään.

Alkoi Mallin etsikkoaika, hän halusi kokea todellisen uskon. Koska hän oli muslimi, hän alkoi rukoilla Allahia näyttämään hänelle tien, jota hänen tulisi kulkea. Mikään ei kuitenkaan muuttunut, ja Malli jatkoi etsimistä. Eräänä päivänä hän kohtasi Marttyyrien Äänen tukeman eturintaman evankelistan, joka kertoi hänelle Jeesuksesta. Malli kuunteli tarkkaan evankelistan kertoessa Jeesuksen rakkaudesta häntä kohtaan.

Malli vakuuttui kristinuskosta ja otti vastaan pelastuksen. Hän oli innoissaan siitä, että oli viimein löytänyt todellisen Jumalan! Eturintaman työntekijä tapasi häntä säännöllisesti ja auttoi Mallia kasvamaan uskossaan.

Malli halusi myös tytärtensä tuntevan Jeesuksen, joten hän toi heidätkin tapaamaan evankelistaa. Araj ja kaksi hänen siskoistaan ottivat Kristuksen vastaan. Nuorin tyttäristä ei kuitenkaan osoittanut kiinnostusta.

Pian Malli ja hänen kolme tytärtään pyysivät, että heidät kastettaisiin. Evankelista suostui pyyntöön ja järjesti kastetilaisuuden pidettäväksi omassa seurakunnassaan.

Malli ja tyttäret tapasivat evankelistaa edelleen säännöllisesti ja tutkivat Raamattua yhdessä.

Eräänä päivänä Mallin entinen aviomies soitti ja puhui nuorimman tyttären kanssa. Tytär kertoi, että äiti ja kolme sisarta olivat kääntyneet kristinuskoon ja käyneet kasteella. Isä oli raivoissaan. Myöhemmin samana iltana hän saapui heidän kotiinsa. Hän hakkasi Mallin, Arajin ja kaksi siskoa. Sitten hän riisui Mallin väkisin alasti ja tyrkkäsi hänet kadulle. Isä vaati tyttäriään kieltämään uskonsa ja palaamaan islamiin, mutta he eivät suostuneet.

Yksi naapureista kuuli metelin. Hän otti Mallin kotiinsa ja antoi hänelle vaatteita. Isä vei Arajin siskoineen takaisin Ylä-Egyptiin, jossa väkivalta jatkui, tällä kertaa muun perheen taholta.

Isä palasi Mallin kotiin, pidätti hänet ja vei turvallisuusviranomaisten toimistoon, jossa viranomaiset kuulustelivat ja kiduttivat häntä. He halusivat tietää, kuka oli kertonut hänelle kristinuskosta, mutta Malli ei suostunut kertomaan.

Sen jälkeen Mallin entinen mies palasi Ylä-Egyptiin, jossa hän telkesi tyttärensä kotiin ja pahoinpiteli heitä. Araj oli tyttäristä vanhin, joten häntä hakattiin eniten – jos Araj luopuisi uskostaan, kaksi muuta sisarta luultavasti luopuisivat myös.

Araj ei suostunut kieltämään rakkauttaan Jeesusta kohtaan, vaan päätti pysyä uskollisena. Isänsä käsissä kärsiessään hän rukoili, että Jeesus antaisi tälle anteeksi. Raivostunut isä hakkasi Arajia yhä pahemmin, ja lopulta Araj kuoli.

Isä katui tyttärelleen aiheuttamaansa kuolemaa ja järjesti Mallin päästettäväksi vapaaksi. Malli palasi kotiinsa jäljelle jääneiden tytärtensä kanssa.

Arajin isää ei koskaan syytetty tyttärensä kuolemasta, ja perhe elää pelon vallassa.

Arajin kuoleman jälkeen myös nuorin tytär on tullut uskoon, mutta hän tuntee syyllisyyttä sisarensa kuolemasta.

Marttyyrien Ääni tukee Mallia ja hänen tyttäriään hengellisesti, henkisesti ja taloudellisesti.

Rukoile tämän perheen puolesta, että Herra varjelisi heitä auttaisi heitä toipumaan kokemuksistaan. Rukoile myös, että he kasvaisivat uskossaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print