Your Cart

Arabiemiraatit – Historiallinen kristillinen kohde avattu

Arabiemiraateissa avattiin viime viikolla yleisölle maan vanhin kristillinen nähtävyys Sir Bani Yasin saarella, kirkko ja luostari, jotka löydettiin 1990-luvulla, mutta ajoittuvat 600-700 -luvuille. Viranomaisten mukaan se on varhaisin tunnettu todiste kristinuskon olemassaolosta arabiemiraattien alueella.

Tällaiset löydöt ovat äärimmäisen tärkeitä kumoamaan sitä kertomusta, jonka mukaan vain islamilla on historialliset juuret Arabian niemimaalla, islamin pyhimmillä seuduilla. Tämänkaltainen kerronta on osa syytä, miksi niemimaa on kristityille vaikeinta aluetta Lähi-idässä, sillä heitä ei pidetä tervetulleina.

Niemimaan islamilaisilla mailla on tapana avata historiallisia kristillisiä paikkoja kuitenkaan oikaisematta käytäntöjä, jotka rikkovat uskonnonvapautta. Arabiemiraatit on perustuslain mukaan islamilainen. Lait kieltävät jumalanpilkan ja pyrkivät estämään islamista kristinuskoon kääntymisen. Seurakuntien toimintaa rajoitetaan, ja uusien avaaminen on hyvin vaikeaa.

Arabiemiraatit on nyt ottanut myönteisen symbolisen askeleen kohti uskonnonvapautta, mutta tehtävää on edelleen paljon jäljellä.

Lähde: Gulf News

Kiitetään Jumalaa, että uusia todisteita kristinuskosta on tullut esille. Kiitetään myös niistä pienistä edistysaskeleista, mitä Arabiemiraateissa tapahtuu kristinuskon suhteen. Suokoon Herra, että kristillisille seurakunnille asetetut esteet ja vaikeudet poistuisivat ja seurakunnat pääsisivät kasvamaan myös siellä.

Pdf-versio rukousaiheista ladattavissa tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print