Your Cart

Apua Sri Lankan pommi-iskujen uhreille

Pääsiäissunnuntaina 21. huhtikuuta itsemurhapommittajat iskivät kolmeen srilankalaiseen kirkkoon eri puolilla maata sekä kolmeen viiden tähden hotelliin pääkaupungissa Colombossa.

Tämänhetkisen tiedon mukaan 257 ihmistä menetti henkensä ja noin 700 loukkaantui.

Kaksi itsemurhaiskujen kohteina olleista kirkoista oli katolisia, yksi evankelinen: St. Sebastianin kirkko Negombossa, St. Anthonyn pyhäkkö Colombossa ja Zion-seurakunta Batticaloassa.

Olemme nyt saaneet yhteyden Zion-seurakuntaan, joka menetti iskussa 28 jäsentään ja noin 70 loukkaantui. Kuolleista 14 oli alle 14-vuotiaita lapsia.

Kuolonuhreja olisi ollut Zion-seurakunnassa enemmänkin ilman Ramesh-nimisen seurakuntalaisen valppautta. Pääsiäisjumalanpalvelus oli juuri alkamassa, ja sisällä rukoushuoneessa oli 450 ihmistä. Ramesh oli vielä rukoushuoneen ulkopuolella, kun hän huomasi entuudestaan tuntemattoman miehen, jolla oli mukanaan iso reppu. Ramesh tiedusteli mieheltä millä asialla hän liikkui. Mies sanoi tulleensa videokuvaamaan jumalanpalvelusta. Rameshin epäilykset olivat kuitenkin heränneet, eikä hän päästänyt miestä sisälle rukoushuoneeseen. He kiistelivät ulkona jonkin aikaa, kunnes reppumies räjäytti itsensä. Ramesh kuoli välittömästi.

Marttyyrien Ääni -toimistot ovat päättäneet ryhtyä avustamaan iskussa kuolleiden tai loukkaantuneiden perheitä srilankalaisen yhteistyökumppanimme kautta, ja kutsumme nyt Suomen kristittyjä osallistumaan tähän avustusprojektiin. Pääset kampanjasivulle tästä.

Pastori Roshan Mahesan. Kuva: The Life (Facebook)

Pastori Roshan Mahesan johtaa Zion-seurakuntaa. Noin viikko iskun jälkeen hän esiintyi videolla, jolla hän kertoi seurakuntansa tunteista iskun jälkeen. ”Meihin koskee. Me olemme vihaisia. Isku kosketti koko seurakuntaa ja kaikkia perheitä”, pastori Mahesan sanoo.

Tuska ja viha eivät silti saaneet valtaa, vaan pastori Mahesan kertoo seurakuntansa antaneen vainoajilleen anteeksi. ”Me sanomme itsemurhaiskijälle ja hänet lähettäneille, että rakastamme teitä ja annamme teille anteeksi. Jeesus Kristus sanoi ristillä: ’Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät.’ Myös me, jotka seuraamme Jeesuksen Kristuksen jalanjäljissä, me pyydämme Herraa antamaan näille ihmisille anteeksi.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print