Your Cart

Andrew Brunson päästetty kotiarestiin Turkissa

Turkissa yli puolitoista vuotta vankilassa ollut, terrorismirikoksista syytetty amerikkalainen pastori Andrew Brunson on päästetty vankilasta kotiarestiin keskiviikkona 25. heinäkuuta 2018.

Andrew’n asianajaja on vaatinut koko prosessin ajan, että Andrew saisi olla oikeudenkäynnin ajan vapaana. Vaatimus esitettiin myös viimeisessä oikeudenkäynnissä 18. heinäkuuta, mutta tuolloin oikeus ei suostunut siihen.

Oikeudenkäynnin jälkeen Andrew’n vaimo Norine kutsui Facebookissa ihmisiä osallistumaan kolmen päivän mittaiseen paastoon ja rukoukseen, jotta Andrew’n tilanteessa nähtäisiin käänne Danielin kirjan 7:21,22 mukaisesti.

Nyt kotiarestiin pääsyn syyksi kerrotaan asianajajan anomus, jossa kotiarestiin pääsyä perustellaan terveyssyillä.

Ilmoitus kotiarestiin pääsystä tuli keskiviikkona iltapäivällä ja viiden jälkeen iltapäivällä hänet kuljetettiin poliisisaattueessa kotiinsa Izmiriin.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeo twiittasi keskiviikkona, että myöhässä tuleva päätös on hyvä, mutta ei tarpeeksi. ”Emme ole nähneet uskottavia todisteita Brunsonia vastaan ja vaadimme Turkin viranomaisia ratkaisemaan hänen asiansa välittömästi, läpinäkyvällä ja oikeudenmukaisella tavalla”, Pompeo kirjoitti. Kuten aiemmin olemme kertoneet, todisteet Andrew’ta vastaan ovat hataria ja oikeudessa häntä vastaan on todistanut ”salaisia todistajia”.

Andrew joutuu pitämään nilkkapantaa eikä hän saa poistua Turkista. Seuraava oikeudenkäynti pidetään 12. lokakuuta.

Suomessa myös YLE on uutisoinut Andrew’n tapauksesta.

Kiitos Jumalalle, että Andrew pääsi kotiin perheensä luo. Jos kotiarestiin pääsyn syy todella on terveysongelmat, rukoile, että Jumala koskettaisi ja parantaisi hänet.

Lähteet: New York Times, Middle East Concern, Norine Brunson

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print