Your Cart

Algeria: ”Terveystarkastuksilla” peitellään vainoa

Algerialainen rukoushuone. Kuva: Middle East Concern

Algerian kristityt kohtaavat kasvavaa vainoa, mutta viranomaiset tekevät parhaansa peitelläkseen sitä, ja verhoavat sen teknisiin yksityiskohtiin sekä terveystarkastuksiin.

Middle East Concern -järjestön mukaan viranomaisten toimeenpanema vaino seurakuntia vastaan alkoi kiihtyä viime marraskuussa.

”He lähettivät seurakuntiin terveys- ja turvallisuuskomiteoita, jotka erikoista kyllä, koostuivat tiedustelu- ja turvallisuusviranomaisista sekä muista hallintoviranomaisista. Vierailujen seurauksena he alkoivat sulkea joitakin seurakuntia”, kertoo Miles Windsor Middle East Concernista. Ainakin kymmenen seurakuntaa on suljettu.

Toinen toistuvasti käytetty keino on väittää, että seurakunnilla ei ole ”asianmukaisia lupia pyörittää ei-islamilaista uskonnollista toimintaa”. Ongelmaksi tässä nousee se, että vuonna 2006 voimaan tulleen lain jälkeen ainuttakaan lupaa ei ole myönnetty. Itse asiassa lupia myöntävä komitea ei koskaan kokoonnu, joten seurakuntien anomia lupia ei ole edes harkittu.

Toimet eivät koske pelkästään seurakuntia

”Evankeliointia koskevia lakeja käytetään yksittäisiä kristittyjä vastaan”, Windsor sanoo. Lait ovat niin epätäsmällisiä, että pienimmätkin teot voivat johtaa ongelmiin.

”Kuulin eräästä kristitystä, jolta kysyttiin, että jos joku pyytäisi saada hänen kantamansa Raamatun, antaisiko hän sen pyytäjälle”, Windsor kertoo. ”Hänen vastauksensa oli ’kyllä’, ja sitä käytettiin häntä vastaan syytettäessä uskosta luopumisesta.”

Uskovat kokoontuvat myös ulkosalla, kuten tällaisessa ”telttaseurakunnassa”. Kuva: Marttyyrien Ääni

Mutta miksi edes perustella vainoa terveystarkastuksilla ja lupaongelmilla? Windsorin mukaan viranomaiset yrittävät toimia varovaisesti, jotta kansainvälinen yhteisö ei kiinnittäisi huomiota heidän tekoihinsa. Paksumpi savuverho merkitsee vähemmän ulkopuolelta tulevaa painostusta.

Se ei kuitenkaan aina toimi. ”Meitä on rohkaissut hienoinen paine, jota kansainvälinen yhteisö on kohdistanut Algeriaan, kehottaen maata toisenlaiseen lähestymistapaan ja lopettamaan kristittyjen vainon ja seurakuntien sulkemisen.”

Tämän painostuksen vuoksi kolme maaliskuussa suljettua rukoushuonetta on avattu uudelleen. Ne eivät silti ole saaneet toimintaansa lupia, joten heidän tilanteensa on edelleen epävarma.

”Tilanne näyttää siltä, että: ’otamme viisi askelta taakse ja yhden eteen siinä toivossa, että yksi askel riittää lopettamaan painostuksen.’”

Algerian seurakunta tarvitsee rukouksiamme. Paikallinen seurakunta pyytää rukoilemaan heille rohkeutta seisoa vahvoina uskossaan ja elää sitä todeksi.

”On rohkaisevaa nähdä, kuinka määrätietoista seurakunnan todistus on, ja kuinka se kasvaa”, Windsor päättää.

– Lähde: Middle East Concern, Mission Network News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print