Your Cart

Algeria: Seurakuntaa uhataan sulkemisella

Algerian kristityt kokoontuvat toisinaan ulkona turvallisuussyistä tai tilojen puutteen takia. Tässä kuvassa meneillään on pastoreiden yhteinen tapaaminen. Kuva: Marttyyrien Ääni

Rukoilkaa Pohjois-Algerian Kabylian alueella sijaitsevan seurakunnan puolesta, joka uhataan sulkea.

Seurakunta kuuluu viranomaisten hyväksymään Algerian protestanttisten seurakuntien liikkeeseen, EPAan. Se sai maaliskuun alussa kirjeen alueviranomaisilta. Kirjeessä käskettiin lopettaa kaikki uskonnollinen toiminta, sillä se rikkoo vuoden 2006 lakia, joka sääntelee rakennusten käyttöä uskonnollisiin tarkoituksiin. Ei-islamilainen uskonnonharjoitus vaatii Algeriassa viranomaisten luvan, mutta hakemuksiin vastataan vain harvoin. Viranomaiset ovat varoittaneet, että he aikovat käynnistää oikeustoimet seurakunnan pastoria vastaan, jos hän jatkaa jumalanpalvelusten pitämistä.

Kirjeessä ei kerrottu millä tavalla seurakunta rikkoo lakia tai mihin mennessä sen pitäisi pyrkiä varmistamaan laillisuutensa.

Koska viranomaiset eivät juuri koskaan vastaa seurakuntien hakemuksiin, Algerian kristityille on muodostunut tavaksi vuokrata tilat jumalanpalveluksia varten ja tiedottaa sen jälkeen viranomaisille, että he ovat toimineet näin. Nyt vaikeuksissa oleva seurakunta vietti vuokrattujen tilojensa avajaisia 25.12.2015. He tiedottivat paikallisviranomaisille toiminnastaan ja luovuttivat kaikki asiaankuuluvat paperit, myös todistuksen siitä, että seurakunta on EPAn jäsen.

Vuonna 2011 Kabylian Bejajan provinssissa eräs seurakunta oli samanlaisen uhan edessä paikallisen pormestarin määrättyä seurakunnan suljettavaksi. Päätös kuitenkin peruttiin kristittyjen ja uskonnonvapautta puolustavien aktivistien protestoitua sitä.

Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print