Your Cart

Ainakin 49 kuoli pommi-iskuissa kirkkoihin Egyptissä

Pääsiäinen on monissa maissa kristityille erityisen vaarallista aikaa. Viime vuoden pääsiäisenä Lahoren kaupungissa Pakistanissa tehdyssä itsemurhaiskussa kuoli lähes 70 ihmistä. Isku oli kohdistettu kristittyihin, mutta kuolonuhrien joukossa oli myös muslimeja.

Nyt vietettiin vasta palmusunnuntaita, kun Egyptissä tehtiin hyökkäys kahteen kirkkoon. Surmansa sai ainakin 49 ihmistä yli 70 loukkaantui.

Ensimmäinen isku tehtiin Mar Girgisin koptikirkkoon Tantassa, Niilin suistossa, 94 kilometriä Kairosta pohjoiseen. Joidenkin tietojen mukaan kyseessä oli pommi, mutta paikalla olleet sanovat sen olleen itsemurhaisku. Lähellä alttaria tapahtuneessa räjähdyksessä kuoli 27 kristittyä.

Muutamaa tuntia myöhemmin räjähti Pyhän Markuksen koptikirkon edessä Aleksandriassa. Itsemurhaiskijä yritti päästä kirkkoon, mutta poliisit estivät hänet, jolloin hän räjäytti itsensä. Iskussa kuoli 18 ihmistä. Egyptin koptikirkon johtaja Tawadros II oli johtamassa jumalanpalvelusta, hän ei loukkaantunut hyökkäyksessä.

Isis on ottanut vastuun iskuista. Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi on määrännyt maahan kolmen päivän suruajan ja kolmen kuukauden mittaisen kansallisen hätätilan.

Rukoilkaa, että Jumala lohduttaisi läheisensä menettäneitä ja varjelisi Egyptin kristittyjä uusilta hyökkäyksiltä erityisesti tällä pääsiäisviikolla. Valvontaa oli jo kiristetty ja vartiointia lisätty, mutta siitä huolimatta iskut onnistuivat.

Middle East Concern, CNN

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print