Your Cart

Ahmed, jumalanpilkasta syytettynä Pakistanissa

Pakistanilainen evankelista työssään. Kuvan henkilö ei ole Ahmed eikä liity tapaukseen. Kuva: Marttyyrien Ääni

Pakistanissa on viime marraskuusta lähtien ollut käynnissä räikeästi tekaistu jumalanpilkkaoikeudenkäynti kristittyä evankelistaa, ”Ahmedia” vastaan, kerrotaan häntä tukevasta Forgotten Missionaries International -järjestöstä. Ahmed on naimisissa ja hänellä on lapsia. Turvallisuussyistä hänen oikeaa nimeään ei voida tässä vaiheessa kertoa.

Ahmedia vastaan nostetuissa syytteissä ei kerrota mitä hän on sanonut tai tehnyt, kenelle ja milloin. On käynyt ilmi, että Ahmedia syyttävä henkilö ei edes tunne häntä. Ahmedia ei ole toistaiseksi pidätetty, mutta hän joutuu vaihtamaan usein olinpaikkaansa.

Ahmedia vastaan on myös määrätty fatwa, islamilainen määräys, jonka mukaan hänet pitää tavoitettaessa tappaa.

Aluksi hänen tapaustaan käsitteli oikeudenmukainen tuomari. Tämä tuomari näki, että syytteet olivat tekaistuja eivätkä syyttäjät onnistuneet esittämään mitään todisteita. Ahmedia syyttävien mielestä tuomari näin tehdessään suosi Ahmedia ja tuomari sai tappouhkauksia. Myös Ahmedin asianajaja on uhattu tappaa. Lopulta painostus kävi niin suureksi, että ensimmäinen tuomari vetäytyi tapauksen käsittelystä.

Tuomarin vaihdos

Tapausta alkoi käsitellä tuomari, jonka tiedetään ottavan vastaan lahjuksia. Vähän aikaa sitten Ahmedin syyttäjät kävivät hänen asianajajansa kimppuun oikeussalissa. Tuomari ei reagoinut pahoinpitelyyn, hän vain poistui paikalta. Asianajajan vammat vaativat sairaalahoitoa, mutta hän halusi silti jatkaa tehtävässään.

Oikeudenkäyntejä on pidetty kerran viikossa. Pakistanin lain mukaan jumalanpilkasta syytetyn ei tarvitse olla läsnä oikeudenkäynneissä, hän voi antaa asianajajansa edustaa itseään. Tämä on syytetyn turvallisuuden kannalta tärkeää, sillä jumalanpilkasta syytettyjen kimppuun on usein käyty, kun he tulevat oikeuteen. Heitä on pahoinpidelty ja jopa surmattu.

Yllättäen maaliskuun lopulla tuomari vaati, että Ahmedin tulee olla läsnä oikeudessa perjantaina 13. huhtikuuta. Tämä oli outoa, sillä kuten kerrottu, laki ei tätä edellytä ja toiseksi, miksi hänet kutsuttiin paikalle vasta monen viikon päästä eikä esimerkiksi seuraavaan käsittelyyn? Alkoi vaikuttaa siltä, että kyseessä on juoni: aiotaanko Ahmedille tehdä jotain – pahoinpidellä, tappaa tai vangita? Oikeudenkäyntipäivän lähetessä alettiin olla varmoja, että jotain on suunnitteilla.

Ahmed oikeudessa

Ahmed varautui tulevaan ja jätti ”testamenttinsa”, jossa pyysi huolehtimaan perheestään, jos hänelle tapahtuisi jotain. Hän piti myös tärkeänä, että evankeliumia vietäisiin eteenpäin Pakistanissa huolimatta siitä, mitä hänelle tapahtuisi.

Joukko muita asianajajia lupautui tulemaan mukaan oikeudenkäyntiin, toimimaan silminä ja korvina tapahtumille. Lisäksi häntä tukemaan oli tulossa kristitty poliisi ja ensihoitaja, jonka sovittiin jäävän oikeussalin ulkopuolelle.

Ahmedilla oikeudessa yllään ollut paita.

Heti kun Ahmed astui oikeussaliin, erilaisin asein varustautunut kymmenen miehen joukko hyökkäsi hänen kimppuunsa. Kun pahoinpitely alkoi, tuomari iski silmää ja poistui oikeussalista. Tapahtumien kulusta kävi selväksi, että mitään oikeudenkäyntiä ei ollut tarkoitus pitää sinä päivänä, vaan suunnitelma oli, että Ahmedin vaellus maan päällä loppuisi tuona päivänä oikeussaliin.

”Minulle oli kunnia vuodattaa vertani”

Ahmedin mukana olleet henkilöt onnistuivat raahaamaan hänet ulos oikeussalista ja lukitsemaan ovet sisältä päin niin, että pahoinpitelijät eivät päässeet Ahmedin perään. Oven ulkopuolella odottava ensihoitaja kiirehti hänet sairaalaan. Oikeussaliin Ahmedin edustajien kanssa jääneet hyökkääjät alkoivat sanallisesti riidellä heidän kanssaan, mutta eivät uskaltaneet koskea heihin.

Ahmed sai kaksi päävammaa ja muita vammoja, mutta ensihoitajaystävän nopean toiminnan ansiosta hänen vammansa eivät ole hengenvaarallisia. Hän pääsi myöhemmin samana päivänä kotiin perheensä luo.

Tapahtunut on vahvistanut Ahmedin halua viedä evankeliumia eteenpäin. ”Minulle oli kunnia vuodattaa vertani Jumalan kunniaksi”, Ahmed sanoo. Hän toivoo, että hänen tapauksensa myötä Pakistanin jumalanpilkkalakeihin saataisiin muutos. Ahmedin, hänen perheensä ja asianajajansa puolesta pyydetään rukoilemaan.

Huhtikuun alussa Suomessa asuvat pakistanilaiset kristityt pitivät eduskuntatalon edessä Helsingissä mielenosoituksen Pakistanin kristittyjen puolesta ja jumalanpilkkalain väärinkäyttöä vastaan. Olemme järjestäneet vetoomuskampanjan Pakistanin kristittyjen puolesta. Jos haluat olla siinä mukana, pyydä vetoomus allekirjoitettavaksesi toimistostamme info(a)vomfinland.fi tai 040 5522 309. Kerro haluatko vetoomuksen postitse vai sähköpostiin, jota suosittelemme, mutta tämä edellyttää, että käytössäsi on tulostin.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print