Your Cart

Viides kristitty murhattu Egyptissä

Viides koptikristitty on murhattu Egyptissä kuuden viikon aikana. Kristittyjen parissa kasvaa pelko siitä, että äärimuslimit voivat hyökätä heitä vastaan rangaistuksetta. Maanantaina uutisoimme neljän kristityn tulleen murhatuksi toukokuun jälkeen.

Nadra Mounir, 26-vuotias kristitty nainen, löytyi kuolleena asunnostaan Kairossa viime torstai-iltana, 6. heinäkuuta, ja kodissa olleet uskonnolliset esineet ja kuvat oli häpäisty. Naimisissa ollut Nadra, seurakuntansa ja sen kuoron aktiivinen jäsen, palasi toisen kerroksen asuntoonsa köyhässä kristillisenemmistöisessä Zarayeb Ezbet Al-Nakhlin naapurustossa jumalanpalveluksen jälkeen.

Hänen ruumiinsa löysi kristitty naapuri, Heba Nagy. ”Me – osa naapureista ja minä – kuulimme outoja ääniä Nadran asunnosta. Menimme katsomaan mitä tapahtuu ja löysimme veren peittämän Nadran makaamasta lattialla. Hänen kaulassaan oli pitkä viilto, hänen hiuksensa oli leikattu ja kaikki seinillä olleet kristilliset ikonit oli revitty”, hän kertoo.

He soittivat poliisit, jotka tutkivat asunnon ja ottivat sormenjälkiä. ”Makuuhuoneen kaapissa oli Nadran korut ja käteistä. Mitään ei kuitenkaan viety, joten ainoa tarkoitus oli murhata Nadra”, Heba sanoo.

Ensimmäisessä kerroksessa asuva mies kertoo nähneensä kahden hänelle tuntemattoman ihmisen juoksevan alas portaita ja ulos. Toisella oli niqab, kasvot peittävä huivi, ja toisella galebaya, maaseudulla miesten perinteisesti pitämä kaapu. Kairossa sitä ovat alkaneet pitää hartaat muslimit sekä Salafisteihin ja Muslimiveljeskuntaan kuuluvat islamistit.

Rouva Nagy arvelee, että pariskunta oli murhan takana ja heidän oli täytynyt tietää, että Nadran mies, Girgis Samir, ei olisi kotona.

Nadran hiusten leikkaaminen viittaisi siihen, että hyökkääjät halusivat pelotella naisia, jotka eivät pidä huivia. Kairon kaduilla on hyökätty naisia vastaan, jotka eivät peitä hiuksiaan.

Poliisit eivät ole antaneet lausuntoa tai pidättäneet ketään.

”Elämme rauhassa ja rakastamme musliminaapureitamme … Mutta tämän tapauksen jälkeen keskuudessamme on herännyt pelko ja kauhu. Meistä tuntuu, että kimppuumme voidaan hyökätä milloin tahansa”, sanoo toinen naapuri, Nabil Girgis.

Nadran kirkon pappi, isä Tomas Fekry kertoo: ”Suurin osa Zarayeb Ezbet Al-Nakhlin asukkaista on kristittyjä. He ovat yksinkertaisia ihmisiä, jotka elättävät itsensä roskia keräämällä. Luulen, että Nadran murha oli viesti, jonka tarkoitus on uhkailla ja terrorisoida alueen kristittyjä.”

Lähde: World Watch Monitor

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print