Your Cart

Sudan – Oikeusvoitto seurakunnalle

Pastori Daud Fadul (kesk.) ja pastori Faruk Angelo (vas.) Bahrin evankelisen kirkon jumalanpalveluksessa. Kuva: Morning Star News

Khartoumissa oikeus on todennut laittomaksi Sudanin viranomaisten seurakuntaan perustaman komitean, jonka tarkoitus oli auttaa muslimi-investoijia saamaan seurakunnan tontti haltuunsa. Bahrin evankelisen seurakunnan nyt saama oikeusvoitto toi päätökseen neljä vuotta kestäneen taistelun.

Seurakunta on osa Sudanin presbyteeristä evankelista seurakuntaa (SPEC). Valtausta vastustaneita seurakuntalaisia on pidätetty ja tontilla sijaitsevia rakennuksia on tuhottu. Kaksi eteläsudanilaista pastoria, Michael Yat ja Peter Yen Reith, joutuivat oikeuden eteen vastaamaan vakaviin syytteisiin seurakunnalle antamansa tuen vuoksi.

SPEC:n vanhempiin johtajiin kuuluva pastori Yahya Abdelrahim Nalu pitää päätöstä suurena voittona seurakunnalle. Toistaiseksi ei tiedetä aikooko valtio valittaa päätöksestä, vaikkakin seurakunnan johtajien mukana päätös oli lopullinen.

Päätöksen myötä mitätöitiin kolme komiteaa, jotka viranomaiset olivat asettaneet seurakuntaan. Seitsemänsivuisessa päätöksessä oikeus toteaa viranomaisten toimien olleen laittomia ja seurakunnan sisäisiin asioihin sekaantumista.

Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print