Your Cart

Rukousaiheita maailmalta – Egypti, Iran, Nigeria

Nuoren kristityn naisen epäillään tulleen siepatuksi Kairon lähellä Egyptissä. Suzan Ashraf Rawy (22) lähti aamulla 5. kesäkuuta kävelymatkan päässä sijaitsevaan koptikirkkoon, jossa hän oli töissä. Kun häntä ei illalla kuulunut kotiin, hänen äitinsä soitti kirkkoon, josta kerrottiin, ettei Suzan ollut sinä päivänä saapunut töihin. Sieppaus olisi tuolla alueella jo kolmas kristityn naisen sieppaus kahden viikon aikana. Perhe on ilmoittanut katoamisesta poliisille, ja Suzanin kuva on julkaistu sosiaalisessa mediassa vihjeiden toivossa. Sukulaiset ja poliisit eivät kuitenkaan ole saaneet mitään selville. Nyt alueen kristityt naiset pelkäävät poistua kodeistaan ja kirkon naistenpiiri, jossa Suzaninkin oli tapana käydä, on lakkautettu toistaiseksi.
Lähde: Morning Star News

Iranissa uskonsa tähden vangittu Maryam Naghash Zargaran on pahoinpidelty Evinin vankilassa Teheranissa. Hänet pahoinpiteli toinen vanki. Lopulta Maryam kaatui ja loukkasi jalkansa, mutta häntä ei ole toimitettu sairaanhoitoon. Tapahtunut selvisi Maryamin perheelle vankilavierailun yhteydessä ja heidän mukaansa jalka on pahoin vahingoittunut. Tilanne on vakava, sillä Maryamin terveydentila on jo ennestään heikko: hänelle on tehty sydänleikkaus ja vankila-aikana hänen kehonsa on heikentynyt. Hän on ollut useita kertoja sairaalassa ongelmiensa vuoksi. Maryamin lisäksi hänen perheensä on ollut yhteydessä vankilaviranomaisiin, mutta tuloksetta. Maryamia syytettiin aluksi kotiseurakuntien perustamisesta ja evankelioinnista, mutta neljän vuoden vankeustuomio tuli lopulta kansallisen turvallisuuden vastaisista teoista. Hän on ollut vangittuna heinäkuusta 2013 lähtien, joten hänen olisi määrä vapautua tänä syksynä.
Lähde: Mohabat News

Kiitos työmme tukijoiden, olemme voineet tukea Nigeriassa, Plateaun osavaltiossa Dogo Nahawan kylässä sijaitsevaa koulua, jota Nigerian sisarjärjestömme ylläpitää. Vuonna 2010 Dogo Nahawan verilöylyssä surmattiin yli 500 kristittyä. Suurin osa surmansa saaneista oli naisia ja lapsia. Maksamme opettajien palkkoja, kouluruokailun ja olemme kustantaneet koululuokkien kunnostamista. Nyt, kesäkuun 5. päivä, alakoulun oppilaat, 45 lasta, saivat uudet koulupuvut ja villapaidat. Dogo Nahawasta lähetetään kiitokset tuesta ja kerrotaan, että koulun tukemisen myötä koko yhteisö ja sen usko tulevaan on vahvistunut. Kuvassa oppilaat ja opettajat vilkuttavat kiitoksensa.

Pdf-versio tästä klikkaamalla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print