Your Cart

Raamatun omistamisen hinta Intiassa

Poonamin aviomies repi hänen Raamattunsa saatuaan tietää, että Poonamista oli tullut kristitty.

Kun intialainen Poonam hylkäsi kaikessa hiljaisuudessa hinduismin vuonna 2012, hänen saamastaan Raamatusta tuli välittömästi hänen kallein omaisuutensa.

Nuori kolmen lapsen äiti luki Jumalan sanaa salaa kotonaan joka päivä ja kasvoi uskossaan oppiessaan siitä lisää. Hän kuitenkin pelkäsi, että hänen aviomiehensä saisi tietää vaimonsa uudesta uskosta ja pian niin kävikin. Eräänä päivänä mies kuuli Poonamin rukoilevan, löysi hänen Raamattunsa ja repi sen vihaisena kappaleiksi.

”Tästä päivästä eteenpäin et saa lukea Raamattua ja niin kauan kuin asut tässä talossa, sinun on paras olla rukoilematta!” mies sätti.

Sen jälkeen mies pahoinpiteli Poonamin ja potki hänet lopulta pois kotoa. Hän ei myöskään sallinut Poonamin tavata lapsiaan, kahta poikaansa ja tytärtään. Usko maksoi Poonamille kaiken.

Intiassa, jossa kristittyjen kohtaama vaino kasvaa nyt käsi kädessä hindunationalismin nousun kanssa, Raamatut ovat kallisarvoinen keino, jonka avulla uudet uskovat voivat kasvaa uskossaan vainojen keskellä.

Menetettyään Raamattunsa ja perheensä, Poonam asui sukulaistensa luona ja rukoili saavansa kaiken menettämänsä jälleen takaisin. Lähistöllä asuva pastori ja toinen uskova vierailivat hänen luonaan säännöllisesti ja he rukoilivat yhdessä. Suureksi ilokseen eräänä päivänä hänelle lahjoitettiin Marttyyrien Äänen kustantama uusi Raamattu. Sen saadessaan Poonam purskahti itkuun.

Aikaa myöten Jumala vastasi Poonamin rukouksiin paikaten hänen avioliittonsa niin, että Poonam saattoi palata jälleen perheensä tykö. Hänen miehensä ei ole vielä tullut kristilliseen uskoon, mutta hänen sydämensä on pehmennyt sekä Poonamia että kristinuskoa kohtaan. Hän on jopa käynyt muutaman kerran Poonamin kanssa kirkossa nähdäkseen, mitä kristittyjen kokouksissa tapahtuu.

Poonam lukee ja tutkii uutta Raamattuaan, mutta hän ei ole luopunut myöskään aviomiehensä repimästä Raamatusta – sen kauttahan hän alun perin kuuli Jeesuksesta.

Äskettäin hän kertoi Marttyyrien Äänen työntekijälle, että Jesajan kirjan 41:10 on hänelle erityisen tärkeä: ”Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; älä arkana pälyile, sillä minä olen sinun Jumalasi; minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä.”

”Raamattu on minulle kaikki kaikessa”, Poonam kertoo. ”Se on elävää Jumalan sanaa, ilman sitä en voi elää.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print