Your Cart

Päivitys: Pitkät tuomiot Sudanissa vangitulle kolmikolle

Päivitys 31.1.2017 klo 12

Viimeisimpien tietojen mukaan Petr Jašekin saama tuomio on elinkautinen, joka Sudanin oikeuskäytännössä tarkoittaa vähintään 20 vuotta vankeutta. Tämän elinkautisen tuomio lisäksi hänet on tuomittu noin 14.500 euron sakkoihin laittomasta järjestötyöstä.

Hassan Abduraheem Kodi Taourin ja Abdulmonem Abdumawlan tuomiot ovat 12 vuotta molemmilla. Tuomiot tulivat Jašekin auttamisesta.

Tuomioista valitetaan. Aiemmin Euroopan parlamentti on vaatinut miesten ehdotonta vapauttamista. Tshekin ulkoministeriö on kutsunut tuomiota perusteettomaksi ja valmistautuu lähettämään edustajan Sudaniin.

Kuvassa vasemmalta lukien pastori Hassan Abduraheem Kodi Taour, Abdulmonem Abdumawla sekä Petr Jasek.

Sudanissa on julistettu sunnuntaina 29. tammikuuta tuomiot tshekkiläiselle Marttyyrien Äänen työntekijälle Petr Jašekille, sudanilaiselle pastorille Hassan Abdulraheem Kodi Taourille sekä sudanilaiselle uskovalle Abdulmonem Abdumawlalle.

Tällä hetkellä tiedot tuomioiden pituudesta vaihtelevat. Joidenkin lähteiden mukaan Jašekin tuomio on 20 vuotta, jotkut kertovat tuomioksi 24 vuotta ja Middle East Concernin mukaan tuomio on elinkautinen. Jašek tuomittiin vakoilusta, tietojen levittämisestä väitetystä Sudanissa tapahtuvasta kristittyjen vainosta ja siviilikohteiden pommittamisesta ”amerikkalaisen, Sudanille vihamielisen järjestön” kautta, sotilaskohteiden valokuvaamisesta, ihmisryhmien väliseen vihaan yllyttämisestä ja valheellisten Sudania koskevien uutisten levittämisestä.

Myös pastori Taourin ja Abdumawlan saamien tuomioiden pituudesta on epäselvyyttä. Joidenkin lähteiden mukaan molemmat olisivat saaneet 12 vuotta vankeutta Jašekin avustamisesta, jotkut lähteet kertovat pastori Taourin tuomioksi 14 vuotta ja Abdumawlan tuomioksi 13 vuotta vankeutta.

Tiedotamme asiasta myöhemmin tietojen tarkennuttua ja varmistuttua. Tuomioista aiotaan valittaa ja Tshekin varaulkoministeri valmistautuu matkustamaan Sudaniin neuvottelemaan Jašekin vapauttamisesta. Myös Tshekin ulkoministeri on valmis matkustamaan Sudaniin.

Kaikki sai alkunsa, kun Jašek matkusti Sudaniin loppuvuodesta 2015 mukanaan varoja mielenosoituksessa pahoja palovammoja saaneen sudanilaisen sairaanhoitokuluihin. Abdumawla oli kertonut hänen tilanteestaan pastori Taourille, joka puolestaan kertoi asiasta Jašekille.

Lähteet: Middle East Concern, News24, Sudan Tribune

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print