Your Cart

Pakistanin jumalanpilkkalaki – Nawab kaipaa vangittua miestään

3.7.2024

Vangittujen pakistanilaiskristittyjen puolisot voivat päivästä toiseen kamppaillessaan tuntea olevansa yhtä pahoin ansassa kuin vangittu rakkaansa. Helpotusta heidän elämäänsä tuovat kansainvälisten Marttyyrien Ääni -toimistojen kumppanit, jotka tarjoavat heille hengellistä ja käytännön apua.

Pakistanilainen vainottu kristitty
”Elämäni on pilalla ilman häntä”, Nawab sanoo vangitusta miehestään.

Nawab Bibi saa tavata vangitun aviomiehensä, Zafar Bhattin, vain kerran kuukaudessa.

Hän pyrkii vierailemaan säännöllisesti, mutta muutto Islamabadista Lahoreen on tehnyt siitä vaikeampaa. Lahore on Nawabille turvallisempi paikka ja siellä hän saa enemmän tukea, mutta se on paljon kauempana vankilasta.

Zafar on pastori, jota syytettiin jumalanpilkasta vuonna 2012. Hän on ollut telkien takana siitä lähtien.

Sekä hänellä että vaimollaan on merkittäviä terveysongelmia. Nawabin huono kuulo ja näkö ovat hänelle päivittäinen haaste. Zafar kärsii diabeteksesta, joka on turvottanut hänen jalkansa, sekä sydänviasta ja vatsakivuista.

Huolestuttavinta on ehdottomasti kuitenkin se, että Zafar näyttää menettäneen toivon päästä koskaan vapaaksi.

Britannian Marttyyrien Äänen vieraillessa Nawabin luona hän itki muistellessaan erossa vietettyjä vuosia ja heidän molempien tuona aikana kokemiaan vaikeuksia. Hän on myös hyvin lannistunut, sillä kukaan ei tunnu ajavan Zafarin asiaa.

Samaan aikaan Nawabia painostetaan muuttamaan pois kodistaan, mikä aiheuttaa hänelle huolta. Hän haluaisi asua enemmän yksityisyyttä tarjoavassa asunnossa, mutta sopivaa majoitusta ei ole helppo löytää.

Britannian Marttyyrien Äänen kumppani tukee häntä, vierailee hänen luonaan säännöllisesti, ja tarjoaa hänelle hengellistä ja taloudellista tukea.

Valheellisin perustein tuomittu

Zafar Bhatti on ollut vangittuna jo 12 vuotta.

Zafarin väitettiin lähettäneen herjaavia tekstiviestejä heinäkuussa 2012, minkä hän on kiistänyt. Toukokuussa 2017 hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen, vaikka kyseinen matkapuhelin ei ollut hänelle rekisteröity. Joulukuussa 2021 rangaistus muutettiin kuolemanrangaistukseksi.

Pidätystään ennen Zafar myi lääkkeitä ovelta ovelle ja tilaisuuden tullen luki vierailemiensa perheiden kanssa Raamattua ja rukoili. Hän oli myös perustanut pienen köyhiä avustavan järjestön.

Vankilassa Zafaria on painostettu kääntymään islamiin ja hänet on pahoinpidelty useita kertoja. Vuonna 2013 hänen ateriansa myrkytettiin ja hän oli useita päiviä kriittisessä tilassa.

Tuomiosta tehdyn valituksen käsittelyä on toistuvasti lykätty milloin milläkin syyllä, tai kokonaan selityksiä tarjoamatta. Viimeisin kerta oli toukokuun 2. päivänä. Oikeudenkäynti alkoi, mutta ei edennyt alkua pidemmälle, sillä yksikään tuomari ei halunnut käsitellä Zafarin tapausta. Seuraavaa kuulemispäivää ei ilmoitettu.

Samana päivänä Zafarin luona vierailtiin ja kävi ilmi, että huoli hänen terveydestään on yhä suuri. Sydänvikansa vuoksi hän ei voi syödä tavallista vankilaruokaa. Hän voi syödä vain kasviksia ja juoda hieman nesteitä. Vankilan lääkärit ovat ilmaisseet huolensa hänen heikentyvästä tilastaan.

Viimeisimmällä vierailulla Nawab pyysi rukoilemaan, että uusi asianajaja hoitaisi hyvin Zafarin asiaa, että hänen terveytensä kohenisi ja että hän lopulta pääsisi vapaaksi.

Zafar on ylläpitämällämme uskonsa tähden vangittujen osoitelistalla. Hänelle voi lähettää tervehdyksiä oheiseen osoitteeseen. Postimaksu Pakistaniin on 2,75 euroa. Postita myös kortti kirjekuoressa.

Lähteet: Marttyyrien Ääni, Church in Chains

Marttyyrien Äänen työ Pakistanin vainottujen kristittyjen parissa:

  • Kristittyjen tiilentekijäkylien lasten koulujen tuki.
  • Ompelukoulu naisille, tämä on erityinen VOM Siskot -projektimme. Puolen vuoden kurssin jälkeen valmistuvat naiset saavat oman ompelukoneen, Raamatun, ja usein kortin suomalaiselta työn tukijalta. Koulusta saamillaan opeilla ja omalla ompelukoneellaan he voivat aloittaa oman pienyrityksen perheensä elatukseksi.
  • Joidenkin tiiliorjaperheiden velkojen maksu ja varoja uuden elämän aloittamiseen.
  • Apua Pakistanista pakenemaan joutuneille ruokaan, lääkkeisiin, vuokraan.
  • Hätäapua väkivaltaisten hyökkäysten kohteiksi joutuneille kristityille.
    • Lahjoitusviite ompelukoululle 871 378
    • Yleinen Pakistan-lahjoitusviite 871 307

Pakistanilaiskristitylle kuolemantuomio jumalanpilkasta

Jumalanpilkasta elinkautiseen vankeuteen tuomitun Zafar Bhattin tuomio on nyt muutettu kuolemantuomioksi. Oikeus antoi päätöksensä maanantaina, 3. tammikuuta. Zafar Bhatti on tällä hetkellä pisimpään jumalanpilkasta vankilassa ollut pakistanilaiskristitty. Vuonna 2012 hänen syytettiin lähettäneen Muhammedia ja hänen äitiään herjanneita tekstiviestejä. Hänet pidätettiin saman vuoden heinäkuussa ja hän on ollut vangittuna siitä lähtien.

Lue lisää »

Muistakaa vankeja… Iran ja Pakistan

Äskettäin sekä Iranista että Pakistanista on saapunut uutisia useiden syytettyjen ja tuomittujen kristittyjen tilanteista. Iran – Tuomioita, kutsu vankilaan Kolme kristinuskoon kääntynyttä iranilaista on tuomittu äskettäisen lakimuutoksen nojalla maksimirangaistukseen, viideksi vuodeksi vankeuteen. Amin Khaki, Milad Goodarzi ja Alireza Nourmohammadi tuomittiin ”propagandasta, joka poikkeaa islamin pyhästä uskosta”. Tämä rikosnimike lisättiin äskettäin

Lue lisää »

Pakistan – Rukoile vapautusta vakavasti sairaalle jumalanpilkasta tuomitulle kristitylle

Esirukouksia pyydetään vakavasti sairaan pakistanilaisen kristityn Zafar Bhattin puolesta, jonka tuomiosta tehdyn valituksen käsittelyä on lykätty kolmella päivällä. Sen odotetaan nyt tapahtuvan 10. syyskuuta. Rawalbindin kaupungista kotoisin oleva, diabetesta sairastava Zafar, on ollut vangittuna vuodesta 2012 lähtien. Hän sai sydänkohtauksen vankilassa 3. syyskuuta. Sekä hänen fyysinen että psyykkinen hyvinvointinsa antavat

Lue lisää »

”Vaino ajoi perheen pois kotimaastaan” – Radio Patmos

Hanook päätyi Pakistanissa syytetyksi jumalanpilkasta ja hän joutui perheineen hengenvaaraan. Perhe pakeni Thaimaahan, missä he joutuivat toisenlaisten vaikeuksien eteen. Tässä ohjelmassa toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen haastattelee Hanookia ja hänen vaimoaan Rubinaa.

”Viha kristittyjä kohtaan syttyi Jaranwalassa” – Radio Dei

Jaranwalan kaupunki sijaitsee Pakistanin koillisosissa. Suurin osa kaupungin väestä on muslimeja. Kristityt ovat väheksyttyä vähemmistöä, joka elää hiljaisesti islamin varjossa.  Elokuussa vuonna 2023 raivostunut joukko muslimimiehiä hyökkäsi kristittyjen asuinkortteleihin, tuhosi

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print