Your Cart

Pakistanin jumalanpilkkalaki – Marilynkin kaipaa vangittua miestään

8.7.2024

Kerroimme äskettäin Nawab Bibistä, jonka mies, Zafar Bhatti, on jumalanpilkasta kuolemaan tuomittuna ja vangittuna Pakistanissa. Ikävä ja huoli vangitusta rakkaasta on kova. Samassa tilanteessa on myös Marilyn Asif.

Asifin jouduttua vankilaan Marilynin oli muutettava pois appivanhempiensa luota. Hän sanoo elämän ilman aviomiestä olevan vaikeaa. Kuva: Release International

Lahoressa asuvalta Marilyniltä kestää viisi tuntia matkustaa tapaamaan aviomiestään, Asif Pervaizia, joka on vangittuna Faisalabadissa.

Hän vierailee lastensa kanssa vankilassa niin usein kuin pystyy, mutta pitkän matkan lisäksi jokainen matka maksaa paljon, sillä hän vie mukanaan lääkkeitä Asifille, tekee hänelle ruokaa ja maksaa matkakulut. Vankila ei ole saavutettavissa julkisen liikenteen avulla, joten hänen on vuokrattava auto kuljettajineen viemään heidät sinne.

Zafarin tavoin Asifiakin syytettiin jumalanpilkasta. Syytteet häntä vastaan nostettiin vuonna 2013 ja vuonna 2020 hänet tuomittiin kuolemaan. Marilynin ja lasten oli välittömästi paettava.

Asif oli töissä tekstiilitehtaassa. Siellä hänen esimiehensä painosti häntä kääntymään islamiin, mutta Asif ei suostunut. Painostus oli jatkuvaa, joten Asif irtisanoutui ja perusti oman pienen vaatetehtaan. Entinen esimies ei silti jättänyt häntä rauhaan. Lokakuussa 2013 Asifin SIM-kortti katosi, mutta hän ei ajatellut asiaa sen kummemmin. Muutaman päivän päästä entinen esimies väitti saaneensa Asifilta islamia herjaavia tekstiviestejä. Kaikesta päätellen entinen esimies oli jotenkin saanut Asifin SIM-kortin haltuunsa ja lähettänyt sen kautta itse itselleen kyseiset viestit.

Marilynin raskas arki

Asif Pervaiz (oikealla), vieressään asianajajansa Saif ul-Malook. Kuva: Morning Star News

Marilynillä on huollettavanaan neljä lasta. Vanhin poika on 15, toinen poika 13 vuotta ja kaksoset, tyttö ja poika, ovat 10-vuotiaita. Yleensä he vierailevat Asifin luona kerran kuukaudessa. Asifin vanhemmatkin käyvät hänen luonaan, mutta ankarien sääntöjen myötä kukaan muu ei saa tavata häntä.

Lapset ovat aina vierailulla mukana ja he saavat viettää Asifin kanssa tunnin.

Heitä kuitenkin erottaa lasiseinä, joten heidän on puhuttava sisäpuhelimen kautta yksi kerrallaan. Toisinaan lapset kilpailevat siitä, kuka pääsee puhumaan isälle. He ilahtuvat aina hänet nähdessään, mutta ymmärrettävästi ilmassa on myös pettymystä, koska seuraavaa tapaamiskertaa joudutaan taas odottamaan.

Marilyn kertoi: ”Elämässäni ei ole mitään mukavaa. Lasten kanssa on hankalaa, ja elämä ilman aviomiestä on hyvin vaikeaa.”

Naapurusto hyljeksii häntä jonkin verran, eikä hän pidä siitä, että hän joutuu jakamaan talon sen omistajan kanssa, joka ei anna avustusjärjestöjen edustajien käydä Marilynin luona. Lapsilta kysellään jatkuvasti heidän isästään ja hänen vankeudestaan, mikä ahdistaa heitä.

Asifin saatua kuolemantuomion Marilynin appivanhemmat pakottivat hänet muuttamaan pois luotaan. Hän on kuullut, että Asifin isällä on syöpä ja hän haluaisi tavata tämän, mutta hän ei tiedä onko se mahdollista.

Asifinkin elämä vankilassa on äärettömän haastavaa. Hän on masentunut ja hänellä on useita lääkityksiä. Sen lisäksi hänellä on liian korkea sydämen syke, josta hän on joutumassa tutkimuksiin, ja hän olisi silmälasien tarpeessa.

Marilyn roikkuu toivossa, että aviomiehen tuomio kumotaan ja pyytää rukoilemaan, että seuraava oikeudenkäynti tapahtuisi pian – edellinen oli huhtikuussa 2023. Hän pyytää myös rukoilemaan Jumalalta apua itselleen ja lapsilleen.

Marttyyrien Äänen kumppanit antavat Marilynille tukea, jotta hän voi vierailla Asifin luona, ja perheen perustarpeet kustannetaan.

Myös Asif on ylläpitämällämme uskonsa tähden vangittujen osoitelistalla. Hänelle voi lähettää tervehdyksiä oheiseen osoitteeseen. Postimaksu Pakistaniin on 2,75 euroa. Postita myös kortti kirjekuoressa.

Lähde: Marttyyrien Ääni

Marttyyrien Äänen työ Pakistanissa:

  • Kristittyjen tiilentekijäkylien lasten koulujen tuki.
  • Ompelukoulu naisille, tämä on erityinen VOM Siskot -projektimme. Puolen vuoden kurssin jälkeen valmistuvat naiset saavat oman ompelukoneen, Raamatun, ja usein kortin suomalaiselta työn tukijalta. Koulusta saamillaan opeilla ja omalla ompelukoneellaan he voivat aloittaa oman pienyrityksen perheensä elatukseksi.
  • Joidenkin tiiliorjaperheiden velkojen maksu ja varoja uuden elämän aloittamiseen.
  • Apua Pakistanista pakenemaan joutuneille ruokaan, lääkkeisiin, vuokraan.
  • Hätäapua väkivaltaisten hyökkäysten kohteiksi joutuneille kristityille.
    • Lahjoitusviite ompelukoululle 871 378
    • Yleinen Pakistan-lahjoitusviite 871 307

Pakistan – Jaranwalan väkivaltaisuuksista kuolemantuomio kristitylle

Elokuun 16. päivänä viime vuonna raivostunut muslimijoukko hyökkäsi kristittyjen koteihin ja kirkkoihin Jaranwalassa. Yli 20 kirkkoa ja ainakin 100 kristittyjen kotia tuhottiin, kun kahta kristittyä veljestä syytettiin jumalanpilkasta. Myöhemmin terrorisminvastainen oikeus totesi heidät syyttömiksi. Suomen Marttyyrien Ääni lähetti hyökkäyksen jälkeen apua Jaranwalaan.
Väkivaltaan syyllistyneitä ei ole tuomittu, mutta nyt kuolemantuomion sai kristitty nuori mies, jolla ei ollut mitään tekemistä tapahtuneen kanssa.

Lue lisää »

”Jaranwalan kristittyjen tuskan päivä” – Radio Patmos

Marttyyrien Äänen tiimi vieraili joulukuussa Pakistanissa Jaranwalan kaupungissa, missä leimahti syvä raivo kristittyjä kohtaan viime elokuussa väitetyn jumalanpilkan takia.  Viha sai aikaan mellakan, jonka aikana lukuisat kirkot ja kristittyjen kodit

”Vaino ajoi perheen pois kotimaastaan” – Radio Patmos

Hanook päätyi Pakistanissa syytetyksi jumalanpilkasta ja hän joutui perheineen hengenvaaraan. Perhe pakeni Thaimaahan, missä he joutuivat toisenlaisten vaikeuksien eteen. Tässä ohjelmassa toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen haastattelee Hanookia ja hänen vaimoaan Rubinaa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print