Your Cart

Pakistan – Kuvernöörin murhaajan tuomio vahvistettu

Pakistanin korkein oikeus on 7. lokakuuta pidetyssä oikeudenkäynnissä pitänyt voimassa Salman Taseerin murhasta Mumtaz Qadrille langetetun kuolemantuomion.

Punjabin kuvernööri Salman Taseer vastusti julkisesti Pakistanin jumalanpilkkalakia ja puolusti lain nojalla kuolemaan tuomittua Asia Bibiä. Tästä syystä Taseerin itsensä väitettiin syyllistyneen jumalanpilkkaan.

Taseerin turvamiehenä toiminut Qadri murhasi kuvernöörin tammikuussa 2011. Saman vuoden lokakuussa Qadri tuomittiin kuolemaan.

Pakistanin uskonnolliset vähemmistöt ylistävät korkeimman oikeuden päätöstä ja toivovat sen estävän vastaavaa tapahtumasta jatkossa. Jumalanpilkkatapauksissa oikeuden ottaminen omiin käsiin ja syytettyjen murhaaminen ennen tuomion julistamista on ollut valitettavan usein toistuva ilmiö.

Qadrin puolustusasianajajan mukaan Qadri toimi oikein ja Koraanin mukaisesti murhatessaan Taseerin, joka oli kutsunut jumalanpilkkalakia ”mustaksi laiksi”. ”Voidaanko syytetylle antaa oikeus omista lähtökohdistaan langettaa tuomio ja murhata univormuun pukeutuneena henkilö, joka oli hänen suojeluksessaan. Erityisesti, kun todistusaineisto jumalanpilkkaan syyllistymisestä puuttuu, lukuun ottamatta muutamia lehtileikkeitä”, lausui tuomari Dost Khosa. Demokratiaan kuuluu, että henkilöillä on oikeus kritisoida mitä tahansa parlamentin säätämää lakia, hän sanoi.

Myös Punjabin provinssissa, Lahoressa, yli 1000 kristittyä osallistui keskiviikkona mielenosoitukseen, jossa vaadittiin kumottavaksi vähemmistöjen vastaisena pidettyä lakia. Tuoreen lain mukaan naisilta, uskonnollisilta vähemmistöiltä ja työläisiltä viedään äänioikeus paikallisvaaleissa. Sen sijaan neuvoston jäsenet valitsisivat paikallishallinnon kiintiöpaikoille – joita on kaksi naisille, yhdet paikat työläisille, nuorisolle ja ei-muslimille, otettavat jäsenet. Paikallishallinnon vaalit on määrä pitää 30. lokakuuta.

UCA News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print