Your Cart

Nigeria – Tytär viety kristityltä isältä

Kesäkuussa pyysimme rukoilemaan Idaran ja hänen tyttärensä Aleron puolesta, sillä oli vaarana, että Alero viedään pois isältään. Valitettavasti tämä on nyt toteutunut.

Kun fulani-heimoon kuuluva Idara kääntyi islamista kristinuskoon, hänen appivanhempansa veivät hänen vaimonsa ja tyttärensä pois, ja naittoivat vaimon muslimimiehen kanssa.

Idara oli huolissaan tyttärensä turvallisuudesta ja halusi myös, että tytär saisi kasvaa kristittynä, joten hän haki Aleron itselleen. Hän toi Aleron kristilliseen kouluun, jota johtaa sama järjestö, jonka raamattukoulua hän itse käy. Alero opiskeli koulussa lähes kolmen vuoden ajan.

Äskettäin Aleron äiti ryhtyi huoltajuustaisteluun, ja poliisit kävivät hakemassa Aleron ja palauttivat hänet äidilleen. Perhe lupasi alun perin, että Alero saisi jatkaa koulunkäyntiä. Se on kuitenkin epätodennäköistä, sillä Alero saapui kristilliseen kouluun seitsemän vanhana, eikä hän sitä ennen ollut käynyt lainkaan koulua (Nigeriassa koulunkäynti alkaa yleensä 5-vuotiaana). Alero itki, kun hänet vietiin pois. Hän rakasti koulunkäyntiä, oli siellä hyvin onnellinen, ja menestyi hyvin.

Marttyyrien Äänen kumppanit ovat huolissaan hänen hyvinvoinnistaan. Alero on nyt 10-vuotias, ja se on ikä, jolloin jotkut tytöt naitetaan Koillis-Nigeriassa. Perhe ei ole suostunut kertomaan Aleron tilanteesta.

Rukoilethan hänen hyvinvointinsa puolesta!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print