Your Cart

Malesia – Siepatun pastorin vaimo vaatii vastauksia

10.7.2024

Pastori Raymond Kohin tapausta voisi kutsua katoamistempuksi. Mitään taikuutta tapaukseen ei silti liity, vain seitsemän vuotta kestänyt mysteeri siitä, mihin hänen sieppaajansa hänet veivät.

Viimeisimpiä kuvia Kohin perheestä ennen Raymondin sieppausta.

Helmikuun 13. päivänä vuonna 2017 Raymondin ajama auto piiritettiin, pysäytettiin, ja joukko viranomaisia vei hänet mukanaan. Tilanne tallentui läheiselle valvontakameralle (linkki johtaa Yhdysvaltain Marttyyrien Äänen omistamalle sivulle, ja video löytyy sivun keskivaiheilta). Sen jälkeen kukaan ei ole nähnyt häntä tai kuullut hänestä mitään hänen vaimonsa Susannan väsymättömistä yrityksistä ja asian saamasta kansainvälisestä huomiosta huolimatta.

Äskettäin Susanna Koh haastoi Malesian hallinnon oikeuteen heitteillejätöstä pastori Raymondin tapauksessa. Vuonna 2019 Malesian ihmisoikeuskomissio sanoi poliisin erikoisjoukkojen olleen Raymondin sieppaajia. Mitään tarkempaa selitystä hänen katoamiselleen ei ole annettu.

Yhdysvaltain Marttyyrien Äänen edustaja Todd Nettleton puhui Susannan kanssa asiasta. ”Susanna sanoi minulle, että kun hän meni asianajajansa luo ja sanoi: ’Haluan haastaa Malesian hallinnon oikeuteen’, asianajaja katsoi häneen ja sanoi: ’Oletko hullu? Tämä on se hallinto, joka vei aviomiehesi, ja nyt haluat haastaa heidät oikeuteen? Mitä luulet, että sinulle tapahtuu?’ Rohkeasti Susanna vastasi: ’Minä haluan vastauksia. Ymmärrän, että se on vaarallista.’”

Susanna on pyytänyt oikeutta avaamaan poliisin erikoisjoukkojen raportin pastori Raymondin sieppauksesta. Asiakirja on tällä hetkellä salattu. Rukoile Susannan kanssa, että totuus tulee julki, ja kärsivällisyyttä hänelle tässä uuvuttavassa prosessissa.

”Susanna on kertonut, miten tärkeää hänelle on ollut tietää, että hän ei ole yksin, ja että kansainvälinen Kristuksen ruumis on hänen kanssaan”, Nettleton kertoo.

Yllä mainitulla Yhdysvaltain Marttyyrien Äänen sivulla voit myös allekirjoittaa vetoomuksen pastori Raymondin puolesta.

”Vetoomuksen vaatimus on sama, kuin mitä Susanna vaatii oikeudessa. Avatkaa raportti, kertokaa totuus. Selittäkää, mitä seitsemän vuotta sitten kadonneelle pastorille tapahtui”, Nettleton selvittää.

Ylläpitämällämme uskonsa tähden vangittujen osoitelistalla on myös muutama vangitun uskovan puoliso, ja vaikka pastori Raymondia ei olekaan virallisesti vangittu, myös Susanna Kohin osoite löytyy listalta. Voit kirjoittaa hänelle oheiseen osoitteeseen. Postimaksu on 2,75 euroa.

Lähteet: MNN, Marttyyrien Ääni

”Malesialainen pastori neljä vuotta kadoksissa” – Marttyyrien Matkassa, Radio Patmos

Helmikuussa tuli kuluneeksi neljä vuotta malesialaisen pastori Raymond Kohin sieppauksesta. Pastorin vaimo ja kolme lasta kyselevät edelleen: missä perheen isä on? Niko Tiainen on haastatellut Raymond Kohin poikaa Jonathania, joka kertoo, minkälaista on elää jatkuvassa epätietoisuudessa, kun vastauksia isän katoamiseen ei ole saatu. Ohjelma on uusinta, ja esitetty ensimmäisen kerran

Pastori Raymond Koh: 1000 päivää avoimia kysymyksiä

Marraskuun 17. päivänä Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa järjestettiin muistotilaisuus pastori Raymond Kohin puolesta, sillä hänen katoamisestaan oli muutamaa päivää aiemmin tullut kuluneeksi 1000 päivää. Pastorin vaimo Susanna Koh puhui tilaisuudessa. Raymond Kohin perheen ja ystävien tuntemaa epätoivoa pahentaa turhautuneisuus hitaasta tahdista, jolla lähes viisi kuukautta sitten sisäministeriön nimittämän sieppausta tutkivan

VOM Sisaret – Susanna Malesiasta

”Menetkö kanssani naimisiin, vaikka joutuisin joskus vankilaan?” kysyi pastori Raymond kosiessaan Susannaa. Onpa erikoinen tapa kosia, tuumi Susanna. Mutta hän oli korviaan myöten rakastunut hyväsydämiseen ja epäitsekkääseen Raymondiin, ja oli varma, että rakastaisi niin myötä- kuin vastoinkäymisissä. He menivät naimisiin ja perhe kasvoi kolmella lapsella. Elämä oli onnellista, vaikka työtä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print