Your Cart

Lyhyesti maailmalta – Algeria, Uganda, Egypti

Algeriassa vankilassa olevan kristinuskoon kääntyneen Slimane Bouhafsin anomus ehdonalaiseen pääsystä on hylätty 2. lokakuuta. Sen jälkeen hän ryhtyi nälkälakkoon vaatien siirtoa kotiprovinssinsa, Bejaian, vankilaan. Alun perin hänet tuomittiin 5 vuoden vankeuteen 7.8.2016 Facebook-julkaisun johdosta, jota pidettiin islamia loukkaavana. Tuomio lyheni valituksen jälkeen kolmeen vuoteen ja edelleen tämän vuoden heinäkuussa presidentin osittaisella armahduksella 16 kuukaudella. Vankeutta olisi vielä jäljellä 9 kuukautta, mutta hänen terveydentilansa on heikentynyt pahasti kihdin vuoksi. Ehdonalaisanomukseen liitettiin sairaskertomus, josta hänen vakava tilansa kävi ilmi, sekä todistus hyvästä käytöksestä vankilassa. Perustetta epäämiselle ei kerrottu. (Lähde Middle East Concern)

Kiitämme ja rukoilemme:

  • Isä, anna Bouhafsin ja hänen perheensä tuntea Sinun rauhasi ja läsnäolosi.
  • Kosketa parantavalla kädelläsi Slimane Bouhafsia.
  • Vaikuta viranomaisiin, jotta he sallisivat Bouhafsin siirron lähemmäs perhettään.

Ugandassa muslimi-isä hakkasi poikansa ja uhkaa tappaa hänet, kun selvisi, että poika oli 7 kuukautta aikaisemmin kääntynyt kristinuskoon. Magale, (tunnetaan myös nimellä Mabala) Hamidu, 20, kävi salaa kristillisissä kokouksissa eikä enää vieraillut moskeijassa. Eräänä päivänä hänen isänsä kysyi suoraan, onko hän kääntynyt kristityksi. Magale ei vastannut mitään, jolloin hänen isänsä alkoi hakata häntä kepillä. Myös muu perhe liittyi pahoinpitelyyn. Naapurit kuulivat Magalen huudot ja pelastivat hänet, kuljettaen hänet sairaalaan, jossa hän sai hoitoa pää- ja käsivammoihinsa. ”Lepään vasta kun olen hankkiutunut Magalesta eroon – hänestä on tullut suuri häpeä perheelleni”, Magalen isä, Kasani Mubali, sanoi. Magale asuu nyt erään pastorin luona. (Lähde: Morning Star News)

Kiitämme ja rukoilemme:

  • Kiitos, Jeesus, nuoren Magalen vankkumattomasta uskosta.
  • Paranna hänen henkiset ja fyysiset haavansa.
  • Johdata hänen koko perheensä tuntemaan Sinut, niin että he voisivat yhdessä palvella Sinua.

Egyptissä hallituksen muodostama komitea ryhtyi maanantaina 8.10. työhön harkitsemaan luvattomien kirkkojen laillistamista. Komiteaan kuuluu myös eri kristillisten yhteisöjen edustajia. Viime vuoden elokuussa Egyptissä hyväksyttiin kristillisiä kirkkoja koskeva laki. Lain sanottiin tuovan ratkaisu vuosikymmeniä kestäneeseen ongelmaan – kirkkojen rakentaminen laillisesti on ollut käytännössä mahdotonta. Esimerkiksi Sohagin provinssissa kylän 3500 kristittyä ovat vuodesta 1971 lähtien anoneet yli 30 kertaa lupaa rakentaa kirkko omistamalleen, tarkoitusta varten osoitetulle tontille, mutta turhaan. Uuden lain voimaantulon jälkeenkin seurakunta on saanut kielteisen päätöksen, jota ei kuitenkaan perusteltu. Koptikirkko on tuonut komitean tarkasteltavaksi 2650 seurakunnan tilanteen. (Lähde: Egypt Independent)

Kiitämme ja rukoilemme:

  • Kiitos Herra, että Egyptin kristityt saavat äänensä kuuluviin komiteassa.
  • Suo sen viranomaisedustajille vilpittömyyttä ratkaista kristillisten seurakuntien tilanne.
  • Siunaa, vahvista ja varjele omiasi Egyptissä.

Pdf-versio tästä klikkaamalla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print