Your Cart

Kuuba: Ennätysmäinen vainojen vuosi 2015

Marttyyrien Äänen tiimi tapasi kuubalaisen raamattuseminaarin johtajia ja opiskelijoita rohkaistakseen heitä.
Marttyyrien Äänen tiimi tapasi kuubalaisen raamattuseminaarin johtajia ja opiskelijoita rohkaistakseen heitä.

Vuosi 2015 oli Kuubassa poikkeuksellisen vaikea seurakunnille kautta tunnustussuuntien, todetaan Christian Solidarity Worldwiden uudessa raportissa.

Uskonnonvapausloukkausten määrä yli kymmenkertaistui vuonna 2015 edelliseen vuoteen verrattuna. Vuonna 2014 loukkauksia tilastoitiin 220 kappaletta, kun vuonna 2015 niitä oli 2300. Useissa tapauksissa kyseessä oli koko seurakuntaan kohdistunut vaino tai useiden uskovien pidätys samaan aikaan.

Esimerkkeinä uskonnonvapausloukkauksista CSW listaa, kuinka 15 metodistiseurakuntaa määrättiin maksamaan vuokraa tiloistaan valtiolle; 2000 Assemblies of God -seurakuntaa julistettiin laittomiksi – tämä muodostaa suurimman osan vuoden 2015 uskonnonvapausloukkauksista; kolmessa provinssissa yli 100 rukoushuonetta määrättiin tuhottaviksi.

Raportin mukaan ”johdonmukaisesti vihamieliset suhteet” kommunistisen keskuskomitean nimittämän uskontoasioiden toimiston (ORA) johtajan Caridad del Rosario Diego Bellon ja useiden uskonnollisten ryhmien johtajien välillä ”todistavat, että toimiston on olemassa ainoastaan valvoakseen, estääkseen ja rajoittaakseen uskonnollisia ryhmiä”.

Vuonna 2015 ORA eväsi luvan useilta uskonnollisilta tapahtumilta ja yhteistyössä muiden hallintoelinten kanssa, määräsi sakkoja ja uhkasi takavarikoinneilla kymmeniä seurakuntia ja uskonnollisia järjestöjä. ORA myös hyväksyi historiallisten, rekisteröityjen kirkkojen takavarikointeja.

Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print