Your Cart

Kahden iranilaisuskovan tuomiot kumottu!

Aziz (Andreas) Majidzadeh on 56-vuotias ja asuu Teheranissa vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.

Kahden iranilaisen kristinuskoon kääntyneen miehen saamat vankeustuomiot kansallisen turvallisuuden vastaisista teoista on kumottu heidän valitettuaan niistä.

Aziz Majidzadeh, joka tunnetaan nimellä Andreas, tuomittiin neljäksi vuodeksi vankilaan kotiseurakunnan johtamisesta. Yhdessä hänen kanssaan samasta syystä tuomittiin toinen uskova kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Hänen nimeään ei voida kertoa julkisuuteen.

Marraskuun 9. päivänä valitustuomioistuimen tuomari kumosi miesten tuomiot. Hän sanoi, ettei ollut tarpeeksi todisteita siitä, että heidän johtoasemansa kotiseurakunnassa olisi ollut ”kansallisen turvallisuuden vastaista toimintaa”.

Tuomiota pidetään ihmeenä, sillä juuri tällä samalla perusteella on tuomittu lukuisia kristittyjä.

Päätös osoittaa myös Iranin oikeuslaitoksen epäjohdonmukaisuuden ja sattumanvaraisuuden. Nasser Navard Gol-Tapeh kärsii parhaillaan 10 vuoden vankeustuomiota osallisuudestaan kotiseurakunnassa. Hänen kolmas vetoomuksensa uudesta oikeudenkäynnistä hylättiin juuri äskettäin, vaikka tuomion perusteena oli täsmälleen sama syyte, kuin mistä nämä kaksi uskovaa nyt vapautettiin.

Päätöksessään Teheranin valitustuomioistuimen tuomari Ali Asghar Kamoli viittasi molempien tuomittujen kuulusteluissa antamiin lausuntoihin.

“Molemmat syytetyt ovat sanoneet: ‘Me olemme kristittyjä ja kotiseurakunnan jäseniä, olemme kokoontuneet yhteen ylistämään ja rukoilemaan, mutta emme ole tehneet mitään rakasta maatamme vastaan. Olemme lainkuuliaisia kristittyjä, ja Raamattu kehottaa meitä kunnioittamaan maamme lakeja.’”

Näiden lausuntojen perusteella tuomari Kamoli kumosi tuomiot. Hän viittasi Iranin rikoslain artiklaan 120, jossa sanotaan: ”Jos on mitään todisteita, jotka heittävät epäilyksen varjon sen ylle onko rikos tapahtunut vai ei, syytetty on todettava syyttömäksi.”

Taustaa

Andreas ja toinen uskova olivat osa 20 kristityn ryhmää, jotka pidätettiin Karajissa maaliskuussa 2018.

Suurin osa pidätetyistä vapautettiin muutaman päivän kuluttua, mutta Andreasia pidettiin Teheranin Evinin vankilassa yli kaksi kuukautta.

Hänet vapautettiin lopulta takuita vastaan toukokuussa 2018. Myöhemmin Andreasia ja toista uskovaa vastaan nostettiin syytteet ”kansallisen turvallisuuden vastaisesta toiminnasta” kuulumalla ”laittomaan” ryhmään, sekä ”valtion vastaisesta propagandasta”.

Tämän vuoden heinäkuussa propagandasyyte peruttiin, mutta heidät todettiin syylliseksi ensimmäiseen syytteeseen ja tuomittiin.

Kiitos Jumalalle tästä oikeuden päätöksestä! Rukoillaan, että tästä muodostuisi ennakkopäätös, eikä kotiseurakuntaan kuulumista enää pidettäisi rikoksena.

Lähde: Article18

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print