Your Cart

Israel – Kristittyjen tilanne heikentymässä

Marian ilmestyskirkko. Kuva: Wikipedia

ISISin toteuttaessa järkyttävää väkivaltaansa Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa, palestiinalaiskristityt kertovat, että palestiinalaisalueilla ja Israelin puolella monet muslimit ovat ”radikalisoituneet” ja muuttuneet aggressiivisemmiksi kristittyjä kohtaan.

Vuosia pinnan alla kytenyt vihamielisyys kristittyjä kohtaan on noussut näkyväksi viime kuukausien aikana fyysisten hyökkäysten, eripuraa lietsovien puheiden ja yllyttävien ulkomainosten muodossa.

Helmikuussa Nasaretissa pystytettiin ulkomainos roomalaiskatolisen Marian Ilmestyskirkon eteen. Kyltissä kielletään kristittyjä levittämästä uskontoaan tai edes puhumasta Jeesuksesta tavalla, joka on ristiriidassa islamin tulkinnan kanssa. Kristityt eivät uskalla pyytää kyltin poistamista eivätkä ole halukkaita edes keskustelemaan siitä.

Toukokuun 1. päivänä Al-Aqsa moskeijan imaami sheikki Issam Ameera julkaisi videon saarnasta, jonka otsikko oli ”Islamilainen valtio on uskonnon ja valtion suojelija”, jossa hän sanoo että muslimien on käytävä sotaa ”monijumalaista vihollista”, eli kristittyjä vastaan.

”Tänään kunnioitettavat islaminoppineet puhuvat puolustavasta jihadista: ’Taistelkaa Allahin tähden niitä vastaan, jotka taistelevat teitä vastaan, mutta älkää menkö liiallisuuksiin,’” Ameera sanoo videolla. ”Toisin sanoen, sinun pitäisi aina olla kohtelias, ei vastustaa ketään, eikä osoittaa ketään aseellasi ellei joku hyökkää sinua vastaan. Kaikissa muissa tilanteissa kaiken on oltava rauhallista? Ei! Kun kohtaat monijumalaisen vihollisen, sinun pitää antaa hänelle kolme vaihtoehtoa – kääntyä islamiin, maksaa jizya-veroa tai sitten sinun on pyydettävä Allahin apua ja taisteltava heitä vastaan. Heitä vastaan on taisteltava, vaikka he eivät taistelisi sinua vastaan.”

– Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print