Your Cart

Iranilainen uskova vapautettu, syytteet hylätty

Iranilainen kotiseurakunta koolla.

Kristinuskoon kääntynyt Mohammad Ali Yassaghi (52) pidätettiin 10. huhtikuuta pohjoisiranilaisessa Mazandarin provinssissa ja häntä syytettiin ”propagandasta valtaapitäviä vastaan”. Hän oli pidätyksestään lähtien vangittuna Babolin vankilassa.

Iranissa on tavallista, että kristittyjä syytetään ja tuomitaan epämääräisistä poliittisista rikoksista. Äskettäin kerrottiin, että poliittisista rikoksista epäillyt eivät saa enää itse valita asianajajaansa. Sen sijaan asianajaja pitää valita viranomaisten koostamalta listalta. Luettelossa on 20 asianajajaa, joista osalla on ihmisoikeuksien puolustamisen suhteen synkkä menneisyys. Yksi heistä on Hassan Tardast, joka tuomarina toimiessaan on tuominnut yli 800 ihmistä kuolemaan.

Mohammad Ali vietiin vallankumoustuomioistuimen eteen 25. kesäkuuta Babolin kaupungissa. Hyvin yllättäen ja poikkeuksellisesti, tuomari totesi rohkeasti, että syytteet häntä vastaan olivat perusteettomia ja määräsi hänet vapautettavaksi.

Viime viikolla Iranin presidentti Hassan Rouhani tapasi Wienin arkkipiispan, kardinaali Schönbornin. Tapaamisessa hän väitti Iranin kristittyjen nauttivan samoista oikeuksista kuin muutkin, ja kirkkojen toimivan aktiivisesti moskeijoiden rinnalla.

Lähteet: Middle East Concern, Christian Solidarity Worldwide, Center for Human Rights in Iran, IRNA

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print