Your Cart

Iran – Yllättävää tukea kristityille

Tabrizissa suljettu kirkko, jonka katolta poistettiin risti. Kuva: Article 18

Iranin presidentin vanhempi lainopillinen neuvonantaja Aliakbar Gorji Azandaryani on julkisesti kyseenalaistanut kahden äskettäisen kristittyjen vastaisen tapahtuman laillisuuden.

Toukokuussa Iranin viranomaiset tekivät ratsian assyrialaiskirkkoon Tabrizissa. Kirkon risti revittiin alas ja kirkko suljettiin. Azandaryani on määrännyt tapauksen tutkittavaksi. Azandaryanin mukaan tapaus rikkoo perustuslakia, jonka mukaan uskonnolliset vähemmistöt ovat tunnustettuja, ja niillä on oikeus harjoittaa uskonnollisia seremonioitaan.

Azandaryani on myös kyseenalaistanut äskettäin annetun säännöksen laillisuuden, jonka mukaan uskonnolliset vähemmistöt eivät saa toimia lastentarhanopettajina. Myös tätä hän pitää perustuslain vastaisena, sillä lain mukaan kansalaisilla on oikeus valita itse ammattinsa, ilman syrjintää tai ennakkoluuloja.

Hänen kommenttinsa julkaistiin kahdessa eri artikkelissa viranomaisten hallinnoimalla verkkosivulla.

On hyvin epätavanomaista, että iranilainen viranomainen kritisoi julkisesti hallintoa, joka rajoittaa ankarasti sananvapautta.

Article 18 -järjestöä johtavan Mansour Borjin mukaan Azandaryanin lausunnoilla ”ei ole juuri painoarvoa, ellei presidentti itse tue niitä.” Siitä huolimatta hänen mukaansa on “tärkeää, että vanhempi lainopillinen neuvonantaja on tunnustanut näiden tapausten laittomuuden”.

(Article 18, International Christian Concern)

Herra me kiitämme tästä yllättävästä käänteestä, joka Iranin kristittyjen tilanteessa on tapahtunut. Herra, me rukoilemme, että nämä rajoittavat päätökset peruttaisiin ja kristittyjen elämä helpottuisi Iranissa. Me rukoilemme, että Sinun ihmeitätekevä voimasi ja rakkautesi saisi vaikuttaa kaikissa Iranin päättäjissä.

Teknisistä ongelmista johtuen pdf-versiota ei tällä viikolla ole tarjolla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print