Your Cart

Intialaisen evankelista Lakshmanin terveiset koronan sulkemasta maasta

Pastori Lakshman

Intian pääministeri Narendra Modi julisti tiistaina 24.3. maahan 21 päivää kestävän maanlaajuisen ulkonaliikkumiskiellon koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Intian 1,3 miljardia asukasta määrättiin pysymään kodeissaan. Ruuhkainen, kiireinen ja meluisa Intia pysähtyi niille sijoilleen ja hiljeni.

Viime viikkojen aikana uutisiamme seuranneet ovat tutustuneet pastori Lakshmaniin, tukemaamme eturintaman evankelistaan Intian Kashmirissa, joka on 95 prosenttisesti muslimien asuttamaa aluetta. Kashmirissa on ollut poikkeustila jo viime syksystä saakka, jolloin Intia poisti sillä aiemmin olleen erityisalueen aseman ja otti sen tiukemmin hallintaansa.

Hinduperheeseen syntynyt Lakshman vihasi muslimeja, mutta ryhdyttyään seuraamaan Kristusta hän sai kutsun lähteä evankelioimaan heitä ja nyt hän tekee työtä muslimien saavuttamiseksi Kristukselle.

Mitä kuuluu Lakshmanille nyt, poikkeustilan ja koronan sulkemaan Kashmiriin? Saimme häneltä juuri viestin.

”Rukoilen, että Jumalan armosta te voitte hyvin. Täällä Intiassa meillä on sotatilan kaltaiset olosuhteet, ja olemme täydellisessä ulkonaliikkumiskiellossa seuraavan kuukauden”, Lakshman kirjoittaa.

”Täällä Kashmirissa ulkonaliikkumiskiellolla on ihmisten elämään vielä suurempi vaikutus kuin muualla Intiassa, sillä yhä epäselvän poliittisen tilanteen vuoksi olimme jo poikkeustilassa ja tarvikkeista oli pulaa. Rukoile, että Herra suojelisi meitä. Kaikista vaikeuksista huolimatta Herra on kaikkivaltias ja käyttää meitä työssään monien voittamiseksi Kristukselle”, Lakshmanin lähettämässä viestissä lukee.

Lakshman evankelioi muslimeja, ja Jeesuksen seuraajiksi lähtevät kohtaavat ankaraa painostusta perheittensä tahoilta, myös vainoa. Toisinaan heitä kidutetaan ja he joutuvat pakenemaan kodeistaan perheen, naapuruston tai ääri-islamilaisten uskonnollisten johtajien vuoksi. ”Vaino on siis todella kovaa täällä Kashmirissa. Rukoilethan puolestamme, kun teemme työtä näiden ihmisten parissa, jotka ovat joutuneet suuriin ongelmiin otettuaan Kristuksen vastaan Vapahtajanaan!” Lakshman vetoaa.

”Tilanteen vaikeutuessa meillä ja muilla uskovilla on vaikeuksia hankkia ruokaa ja muita tarvikkeita. Osa seurakuntalaisista, jotka olivat päivätyöläisiä, ovat menettäneet työnsä sulkutilan vuoksi. Ilman työtä ja rahaa heidän on hyvin vaikeaa selviytyä. Pyrimme auttamaan 35 pahimmassa tilanteessa olevaa perhettä ja toimittamaan heille kuukauden ruoka-annoksen.”

”Seurakunta on luonnollisesti joutunut lakkauttamaan toimintansa”, Lakshman toteaa, ”sen vuoksi en näe mitään mahdollisuutta kokoontua sunnuntaisin yhteen tavanomaiseen jumalanpalvelukseemme.”

”Rukoile puolestamme! Kristuksessa, veljenne Lakshman”, viesti päättyy.

Kashmirissa korona merkitsee kriisiä kriisin päälle, ja ennestään vaikeiden olosuhteiden pahenemista. Rukoilethan Lakshmanin työn ja hänen palvelemiensa uskovien puolesta!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print