Your Cart

Hyviä uutisia Egyptistä ja Kiinasta

Viime viikolla kerroimme, että egyptiläinen kristillinen SAT-7 -kanava oli saanut takavarikoidut laitteensa takaisin. Syytteitä kanavan johtajaa Farid Samiria vastaan ei kuitenkaan oltu peruttu.

Nyt Samir on saanut helpottavan virallisen tiedon, jonka mukaan tutkinta häntä kohtaan on suljettu ja kaikki syytteet peruttu.

Cheng Jie
Cheng Jie

Hyviä uutisia kuuluu myös Kiinasta: kaksi vuotta vankilassa ollut sisar Cheng Jie vapautettiin keskiviikkona 17. helmikuuta. Hänet oli tuomittu vankilaan ”laittomasta liiketoiminnasta”. Cheng Jie toimi kristillisen Hualin-päiväkodin johtajana.

Toukokuussa 2015 kolme päiväkodin työntekijää tuomittiin kukin kahdeksi vuodeksi vankeuteen laittomasta liiketoiminnasta. Viranomaisten mukaan päiväkodin perustaneeseen Liangren-seurakuntaan kuuluva kolmikko teki laittomasti voittoa päiväkodissa käytetyn kirjan koostamisella ja julkaisulla. Kirja opetti lapsille tarinoiden ja pelien kautta rehellisyyttä ja luotettavuutta ja siitä veloitettiin vain painokustannukset. Siinä ei mainittu Jumalaa tai Jeesusta. Viranomaiset olivat jo pitkään kampanjoineet Liangren-seurakuntaa ja sen pitämää koulua vastaan väittäen heidän evankelioivan lapsia. Vankeustuomioiden myötä koulu jouduttiin sulkemaan.

Seurakunnan vanhimmistoon kuuluva veli Huang Quirui on yhä vankilassa, samoin kirjanpidosta vastannut sisar Li Jiatao. Heidät pidätettiin 24.6.2014, joten he vapautunevat neljän kuukauden kuluttua.

– Marttyyrien Äänen lähteet, Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print