Your Cart

Maailman ääriin asti – Etulinjan evankelistakoulu Indonesiassa

24.6.2024
Sari Palomäki tapasi Lindan hänen Suomen-vierailullaan.

Indonesialainen Linda johtaa raamattukoulua, jota Marttyyrien Ääni tukee. Hän vieraili äskettäin Suomessa ja saimme kuulla, mitä hänellä oli kerrottavanaan raamattukoulusta ja Indonesian kristittyjen asemasta.

Indonesia on maailman väkirikkain muslimimaa, kristittyjä on noin 10 prosenttia.

Minkälaista on elää kristittynä sellaisessa maassa? Linda kertoo, että Indonesiassa on aina suosittu muslimeja. ”Kristittyjen kohdalla vainot ovat nykyään erilaisia verrattuna siihen, millaista oli vuosia sitten. Silloin ihmisiä usein pahoinpideltiin. Nyt ongelmana on pelottelu ja uhkailu. Jotkut muslimienemmistöisillä alueilla palvelevista pastoreista kertoivat minulle, että joskus on parempi tulla hakatuksi kuin kokea henkistä ja emotionaalista painostusta, koska uhkailua kokeva ei koskaan tiedä, mitä hänelle seuraavana päivänä voi tapahtua.”

Erityinen raamattukoulu

Lindan johtama raamattukoulu ei ole aivan tavanomainen: sieltä valmistuu etulinjan evankelistoja viemään evankeliumia vielä saavuttamattomillekin kansoille.

Linda kertoo: ”Opiskelijoillemme on tarjolla kolme eri palvelutyövaihtoehtoa. Ensimmäinen on paikallisten seurakuntien auttaminen. Se tarkoittaa, että heidät lähetetään paikallisiin seurakuntiin vanhemman pastorin alaisuuteen ja he auttavat pastoraalisissa tehtävissä. Toinen vaihtoehto on, että heidät lähetetään tienraivaajiksi, eli he perustavat seurakuntia alueille, joilla ei niitä vielä ole. Kolmas on se, että he tavoittavat heimokansoja eli saavuttamattomia ihmisryhmiä.”

Maailman ääriin asti

Linda sanoo Indonesiassa olevan edelleen yli 279 saavuttamatonta kansanryhmää. ”Useimmat niistä elävät Sumatran saarella. Niille alueille ei yleensä voi vapaasti mennä, joten meidän on löydettävä keinoja voidaksemme saavuttaa heidät.”

Suurin osa koulun opiskelijoista tulee kristityistä perheistä, mutta joka lukukausi muslimitaustaisia opiskelijoita on yhä enemmän. Usein he ovat aiemmin koulusta valmistuneen evankelioinnin seurausta.

Päättäjäisten ollessa käsillä koulussa paastotaan ja rukoillaan kolmen päivän ajan. Siihen osallistuvat kaikki, henkilökuntaa myöten. Näiden päivien aikana opiskelijat rukoilevat Herralta johdatusta siihen, minne hän haluaa heidän valmistuttuaan menevän.

Kiitos tuesta!

Linda on kiitollinen suomalaisten antamasta tuesta: ”Omastani ja koulun puolesta haluan sydämestäni kiittää kaikkia niitä, jotka ovat uskollisesti tukeneet meitä rukouksin, taloudellisesti tai muulla tavoin. Tuo tuki on tuottanut tuloksia. Tämä ei ole pelkkiä sanoja, vaan meillä on todisteita siitä, mitä kentällä on tapahtunut ja tapahtuu jatkuvasti: seurakuntia on perustettu ja ihmisiä on johdettu Jeesuksen luo. Tiedän, ettei tämä ole yksin meidän työtämme, vaan työ on yhteistä. Meillä on työntekijöitä ja meillä on paikka palvelutyössä. Mutta niillä suomalaisilla, jotka ovat uskollisesti antaneet omastaan tähän työhön, on iso osa tässä kaikessa. Siitä olemme hyvin kiitollisia. Kiitos tästä yhteistyöstä!”

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran Marttyyrien Ääni -lehdessä 3/2024.

Marttyyrien Äänen työ Indonesiassa

Marttyyrien Ääni tukee Indonesiassa etulinjan evankelistakoulua. Tässä koulussa opiskelevat nuoret lähtevät valmistuttuaan viemään evankeliumia alueille, missä sitä ei aiemmin ole kuultu, eri puolille Indonesiaa ja jopa ulkomaille saakka.

  • Lahjoitusviite ”Etulinjan evankelistat” 870 78

Indonesialainen Fenny: “En tunne katkeruutta”

Pommi-iskussa vakavasti haavoittunut Fenny sai myöhemmin mahdollisuuden tavata kasvokkain entisiä terroristeja. Hänen tarinansa toipumisesta ja anteeksiannosta on todella innoittava. ”Kun pommi räjähti, tuntui kuin koko vartaloni olisi ollut tulessa”, Fenny muistelee. Fenny Suryawati oli vain viiden metrin päässä räjähdyksestä tuona toukokuisena päivänä vuonna 2018, kun itsemurhaterroristit hyökkäsivät hänen rukoushuoneelleen. ”Olin

Lue lisää »

Indonesia: Rukoile uskonsa tähden vangitun Muhammadin puolesta

Muhammad Kace on 56-vuotias kahden lapsen isä ja neljän lapsen isoisä. Hän on kristitty tubettaja, joka on tuomittu vankilaan Indonesiassa, maassa, jossa on maailman suurin muslimiväestö. Hänen Youtube-videoidensa sanottiin olleen vihapuhetta ja rikkoneen asetusta tiedotuksesta ja sähköisestä vuorovaikutuksesta, jonka mukaan Koraania tai profeetta Muhammedia kritisoiva puhe on kielletty. Siitä hänet

Lue lisää »

Indonesiassa kristityillä ristiriitainen joulu

Joulu on jäänyt taakse, mutta paikoitellen tietoja sen sujumisesta maailmalla tulee vasta jälkeenpäin, kuten nyt Indonesiasta. Toisaalla Indonesiassa maan presidentti osallistui kristilliseen joulujuhlaan, mutta kolmessa kaupungissa muualla Indonesiassa kristittyjä estettiin viettämästä joulua yhdessä. Lebakin hallintoalueella lähellä Jakartaa alueen johtaja kielsi kristittyjä kokoontumasta paikallisen kaupan tiloihin viettämään joulua, kuten he olivat

Lue lisää »

”Indonesiaan kutsutut” – TV7, Marttyyrien Ääni

Trooppisessa Indonesiassa asuu maailman suurin muslimiväestö. Maassa harjoitetaan pääasiassa taikauskoon sekoittunutta kansan islamia, mutta jihadistit yllyttävät muslimeita taisteluun kristittyjä vastaan. Tämän kaiken keskellä Jumala tekee ihmeitä ja kutsuu uusia työntekijöitä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print