Your Cart

Eritreassa 70 kristittyä vapautettu vankilasta

Eritreassa 70 kristittyä vapautettu vankilasta

Tämä eritrealaiskristittyjen seurakunta sijaitsee sotatantereeksi muodostuneella Tigrayn alueella Etiopiassa, Mai Ainin pakolaisleirillä. Mai Ainin leiri on eritrealaisten pakolaisleireistä suurin, ja siellä asuu yli 11.000 eritrealaispakolaista.

Kolmesta erillisestä eritrealaisvankilasta on vapautettu kaikkiaan 70 kristittyä.

Helmikuun ensimmäisenä päivänä viranomaiset vapauttivat 21 kristittyä naista ja 43 miestä. He olivat olleet vangittuina 2-12 vuotta.

Sitä ennen, tammikuun 27. päivänä, oli vapautettu kuusi naista. Heidät oli pidätetty viime syyskuussa, kun he olivat ylistäneet Jumalaa kadulla kulkiessaan.

Tällä hetkellä Eritreassa on noin kolmesataa kristittyä vangittuna. Maa on sotilasdiktatuuri, jossa vain sunni-islam, ortodoksinen kirkko, roomalaiskatolinen kirkko ja luterilainen kirkko ovat sallittuja, tosin näidenkin suuntausten seuraajia pidätetään.

Pidätetyiksi joutuneet katoavat jälkiä jättämättä Eritrean valtavaan vankilaverkostoon, eivätkä heidän läheisensä yleensä saa tietää, mitä heille on tapahtunut tai missä he ovat. Vankilaolosuhteet ovat maailman kurjimpia. Vankeja pidetään muun muassa laivauskonteissa, ja uskovia kidutetaan, jotta heidät saataisiin kieltämään uskonsa.

Näiden 70 uskovan vapautuminen on siis hieno uutinen, mutta on mahdollista, että heidän vapauttamisellaan pyritään kääntämään huomio pois Etiopian Tigrayn alueella tapahtuvista hirmuteoista, joihin Eritrea on sekaantunut.

Eritrean joukkoja syytetään vakavista ihmisoikeusrikkomuksista ja väkivallasta, joka lähentelee kansanmurhaa. Etiopian pohjoisosassa, Eritrean rajan tuntumassa sijaitsevalla Tigrayn alueella sijaitsee suuria pakolaisleirejä, joissa elää eritrealaisia pakolaisia, myös uskonsa tähden paenneita. Eritrean joukkojen osallistuminen sotaan Tigrayssa asettaa nämä ihmiset kaksinkertaiseen vaaraan: sodan ja taistelujen itsensä vuoksi, mutta myös koska he ovat paenneet kotimaansa mielivaltaisuutta ja voivat nyt olla Eritrean joukkojen kohteena.

Rukoile vankiloissa ja pakolaisleireillä olevien eritrealaisuskovien puolesta!

Lähteet: Marttyyrien Äänen lähteet, Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print