Your Cart

Eritrea – Lisää pidätyksiä, katolisten klinikoiden takavarikointeja

Eritrean turvallisuusviranomaiset suorittivat 23. kesäkuuta ratsian Faith Missions -seurakuntaan Kerenissä, Eritrean toiseksi suurimmassa kaupungissa. He pidättivät lukuisia uskovia: raskaana olevia naisia, äitejä, lapsia ja jopa kokonaisen perheen.

Viikko aikaisemmin Eritrean viranomaiset takavarikoivat 21 katoliselle kirkolle kuulunutta terveysasemaa ja pidättivät viisi ortodoksipappia yhden vuorokauden aikana.

Faith Missions -seurakunta on toiminut Eritreassa 1950-luvun alusta lähtien ja seurakunnalla oli orpokoteja ja kouluja eripuolilla maata.

Vuonna 2002 Eritreassa julistettiin laittomiksi kaikki muut kirkkokunnat paitsi katolinen, evankelisluterilainen ja ortodoksinen, sekä sunni-islam. Sen jälkeen alkoivat muihin tunnustussuuntiin kuuluvien pidätykset, mutta edes lain mukaan hyväksyttyihin kuuluvat seurakunnat eivät ole saaneet olla rauhassa.

(Christian Solidarity Worldwide)

Rukoillaan Eritrean kristityille kestävyyttä uskossa ja anteeksiantavaa ja rakastavaa mieltä, kaikista vaikeuksista huolimatta. Rukoillaan, että Herra on heidän kanssaan yhtä voimallisesti kuin Danielin kirjassa mainitun kolmen nuorukaisen kanssa tulisessa pätsissä.

Teknisistä ongelmista johtuen pdf-versiota ei tällä viikolla ole tarjolla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print