Your Cart

Egyptissä siepattu nainen pääsi takaisin kotiin

Paikalliset uutiset Egyptissä kertovat, että huhtikuussa siepattu kristitty nainen Rania Abd el-Meseh on päässyt palaamaan kotiinsa 15. heinäkuuta.

Rania on kolmen lapsen äiti ja ammatiltaan opettaja. Kaksi hunnutettua naista sieppasi hänet 23. huhtikuuta. Kolme päivää myöhemmin sosiaalisessa mediassa alkoi kiertää video, jossa Rania kertoi kääntyneensä islamiin. Videon nähneet huomasivat kuitenkin, että hän ei näyttänyt puhuvan videolla vapaaehtoisesti.

Toukokuussa poliisit pidättivät kolme miestä sieppauksesta epäiltyinä: koulun johtajan, matkapuhelinmyyjän sekä kolmannen henkilön.

Vaikutusvaltaisen Al-Azhar-moskeijan suurimaami vahvisti, että Rania ei ollut ilmoittanut islamilaisille viranomaisille kääntymisestään islamiin, vaan hän on yhä kristitty.

Tällä hetkellä ei ole selvää, miten viranomaiset aikovat edetä sieppaajien suhteen. Egyptin kristityistä tuntuu usein, että viranomaiset eivät ota heihin kohdistuneita rikoksia vakavasti. Kristittyjen naisten sieppaukset ovat myös yleisiä, ja vain harvoin he pääsevät takaisin kotiin. Siksi onkin suuri kiitosaihe, että Rania on päässyt kotiin.

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print