Your Cart

Algeriassa vangitulle kristitylle osittainen armahdus

Islamista kristinuskoon kääntynyt Slimane Bouhafs on ollut vangittuna syyskuusta 2016 lähtien. Hänet tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen islamin herjaamisesta.

Algerian presidentti Abdelaziz Bouteflica armahti Algerian itsenäisyyspäivänä useita vankeja hyvän käytöksen vuoksi. Bouhafsin tapauksessa presidentti lyhensi hänen tuomiotaan 16 kuukaudella, joten tuomiota on vielä yhdeksän kuukautta jäljellä.

Alun perin hänen tuomionsa oli viisi vuotta vankeutta, mutta valituksen jälkeen se lyhennettiin kolmeen vuoteen. Syytteet häntä vastaan nostettiin, kun hän julkaisi Facebookissa materiaalia, jota pidettiin islamia ja profeetta Muhammedia pilkkaavana.

Hänen perheenjäsenensä ovat ihmisoikeusaktivistien tukemana vaatineet jatkuvasti Bouhafsin vapauttamista. Lokakuussa 2016 hänen perheensä vetosi Algerian presidenttiä armahtamaan hänet, sillä hänen terveytensä oli heikentynyt huomattavasti vankilassa. Hänen tyttärensä Tillelin mukaan toiset vangit ovat kohdelleet Bouhafsia kaltoin hänen uskonsa vuoksi. ”Isäni on sairas ja me olemme huolissamme hänen puolestaan”, Tilleli sanoo.

Lähde: Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print